ClickCease

AEG vaatwasser storing I30

AEG vaatwasser storing I30: waterlekkage aan vaatwasser

Als uw AEG vaatwasser de storing I30 weergeeft op het display dan komt dit omdat er in de vaatwasser sprake is van een lekkage. Dit kan betekenen dat er ook echt water blijft liggen in de vaatwasser of er is sprake van een elektronische storing.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG vaatwasser storing I30

De sproeiarm van de vaatwasser is verstopt of defect. Hierdoor wordt de vlotterschakelaar op de bodem van de vaatwasser geactiveerd. Deze gaat dan vervolgens in de aquacontrol-beveiliging, dit zorgt ervoor dat de foutcode I30 weergeven wordt op de display van uw AEG vaatwasser.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen

Dit probleem kunt u proberen te verhelpen door:

  1. Te controleren of de gaatjes van de sproeiarmen allemaal open zijn (zo niet) dan kunt u deze even een grondige reinigingsbeurt geven.
  2. Te controleren of de sproeiarmen beschadigingen hebben en of deze niet zijn opengebarsten.
  3. Als u de sproeiarmen heeft gereinigd of als u de sproeiarmen heeft vervangen (of laten vervangen) door een nieuwe, laat de vaatwasser dan even 24 uur stilstaan. Zet daarbij niet alleen de vaatwasser gewoon uit, maar trek ook de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht. Na 24 uur start u de vaatwasser weer op en kunt u controleren of de foutmelding nog steeds te zien is op het display. Is dit het geval? Laat dan één van onze experts naar uw vaatwasser kijken.

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

aeg vaatwasser storing I30Is er geen sprake van een waterlekkage? Dit ziet u wanneer er geen water blijft liggen op de bodemplaat. Dan heeft u last van een elektronische storing. In dat geval is het advies om via Twistoo contact met een witgoed monteur op te nemen om een afspraak in te plannen. Ook wanneer bovenstaande stappen niet hebben geholpen kunt u altijd een van de aangesloten Twistoo monteurs bellen. Zij helpen u graag om het probleem op te lossen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu