ClickCease

AEG vaatwasser storing I20

AEG vaatwasser storing I20: kan geen water afvoeren

Geeft uw AEG vaatwasser storing I20 aan? Deze storingscode wordt gegeven als de vaatwasser geen water af kan voeren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Verder vertellen wij u graag hoe u deze storing kan oplossen.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG vaatwasser storing I20

Storing I20 bij een AEG vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet.

  • De filters van de vaatwasser zijn vervuild. Elke vaatwasser is voorzien van een filter. De filters zorgen ervoor dat er geen vuil in de pomp komt en deze kunnen hierdoor ernstig vervuild raken.
  • De afvoerslang is geblokkeerd. Dit kan gebeuren bij de inbouw van uw nieuwe vaatwasser, hierbij kan de afvoerslang achter het apparaat zelf bekneld worden, waardoor het water niet meer vrij door de afvoerslang heen kan stromen.
  • Het vergeten van het weghalen van de stankafsluiter. Heel af en toe wordt er bij de inbouw van een vaatwasser weleens vergeten om de stankafsluiter weg te halen. Dit gebeurt vaak alleen als de vaatwasser geen eigen afvoer heeft en deze is aangesloten op de zijaansluiting van de sifon. Hierdoor kan de vaatwasser het afvoerwater niet kwijt en hierdoor kan de aqua control-beveiliging worden geactiveerd.

 2.   Zelf de vaatwasser storing oplossen aeg vaatwasser storing i20

De eerste oorzaak kunt u makkelijk zelf oplossen. U kunt de filters namelijk zelf losmaken en goed schoonmaken. Let er wel op dat u deze op de juiste manier terugplaatst als dat deze erin zaten. Een tip is dan ook om er van tevoren even een foto van te maken, zodat u later precies nog weet hoe u deze filter(s) terug moet plaatsen in de vaatwasser. Of raadpleeg hiervoor de handleiding van de vaatwasser. De volgende stappen kunt u vervolgens volgen:

  • Stap 1. Spoel de filter af onder de kraan
  • Stap 2. Verwijder het vuil met een afwasborstel
  • Stap 3. Maak met een spons het filtercompartiment schoon
  • Stap 4. Plaats de filter weer terug in het compartiment

 3.   Laat een witgoed monteur de storing oplossen

De andere twee oorzaken van AEG vaatwasser storing I20 zijn wat lastiger om zelf op te lossen. Als de vaatwasser geen water blijft afvoeren en het lukt u niet om het zelf op te lossen, dan is ons advies om contact op te nemen met een van de aangesloten witgoed monteurs van Twistoo of om de storing te melden via het formulier.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu