ClickCease

AEG droger storing E60

AEG droger storing E60: verwarmingsprobleem

Wanneer uw AEG droger op het display de foutcode E60 aangeeft dan duidt dit op een verwarmingsprobleem. Dit wil dus zeggen dat de droger niet goed opwarmt.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG droger storing E60

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Uw filters zijn vervuild. Hierdoor kan de warme lucht slecht door de filters heen, dit kan ervoor zorgen dat uw droger de storing E60 afgeeft.
  • De condensor is vervuild. Hierdoor kan de warme lucht niet goed worden gecondenseerd. Dit kan er ook voor zorgen dat uw droger de storing E60 afgeeft.
  • De luchtafvoerslang is verstopt of geknikt, hierdoor kan ook de warme lucht niet worden afgevoerd, dit leidt ook tot de storingscode E60.

 2.   Zelf de droger storing oplossen

Om dit probleem te verhelpen kunt u de volgende stappen ondernemen:

  • Maak de filters grondig schoon. Hierbij is het de bedoeling dat u alle pluizen van het filter verwijderd en het filter onder de warme stromende kraan even goed schoonmaakt. Hierbij kunt u zelf even helpen door met uw vingertoppen over de filter te poetsen. Vervolgens kunt u de filter met een theedoek drogen.
  • Maak de condensor (en de condensorruimte) schoon. Dit doet u door de condensorruimte te openen en vervolgens kunt u met de warmtepompdroger de condensor reinigen.
  • Controleer of de luchtafvoerslang niet is geknikt of verstopt zit.

 3.   De storing op laten lossen door een witgoed monteur AEG droger storing E60

Als u na al deze stappen nog steeds de AEG droger storing E60 op uw display ziet staan, schakel dan via Twistoo een witgoed monteur in. De aangesloten witgoed monteurs van Twistoo staan altijd voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Door hun jarenlange ervaring en deskundigheid met AEG drogers kunnen zijn vrijwel altijd een oplossing bieden.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu