ClickCease

AEG droger storing E50

AEG droger storing E50: motorstoring

Als uw AEG droger de storing E50 aangeeft op de display dan heeft dit probleem betrekking op de motor, er is dan sprake van een motorstoring. Meestal hoort u dan een ratelend of draaiend geluid wanneer u een programma draait. Vervolgens stopt het programma. Graag vertellen wij u meer over de oorzaken van deze storing en hoe dit opgelost kan worden.

  1. De oorzaak van deze storing
  2. Zelf de storing oplossen
  3. De storing op laten lossen

 1.   De oorzaak van AEG droger storing E50

Het is bij sommige AEG droger foutcodes niet direct duidelijk wat de oorzaak is. De storing E50 kan daarom verschillende oorzaken hebben:

  • De motor wordt niet goed gemeten door de printplaat.
  • De motor kan te heet zijn geworden.
  • Er is sprake van een te lage spanning.
  • Het vaststaan van de motor of trommel.
  • De condensator is kapot.

 2.   Zelf de droger storing oplossen AEG droger storing E50

Deze storing is ingewikkeld om zelf op te lossen. Soms kan het helpen om even de stekker uit het stopcontact te halen, 30 seconden te wachten en deze opnieuw in het stopcontact te steken. U kunt dit ook doen met de veiligheidsschakelaar. Als dit geen oplossing biedt, dan is het vrij lastig dit probleem op te lossen. Omdat het een vrij generieke storing is.

 3.   Een witgoed monteur de storing op laten lossen

Deze storing is dus te lastig om zelf op te lossen. In dit geval kunt u zelf niets doen en bent u genoodzaakt om een witgoed monteur in te schakelen. De aangesloten witgoed monteurs van Twistoo hebben ervaring met de storing E50 en zullen u dus goed kunnen helpen. Zij zullen de verschillende oorzaken nalopen en zo het probleem constateren en hierna oplossen. U kunt direct contact met ons opnemen, dit kan telefonisch of door ons storingsformulier in te vullen.

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu