ClickCease

Stinkt uw wasmachine van binnen? Los het in 3 stappen op

Wasmachine stinkt van binnen

Soms ruikt u ineens rare geurtjes in huis. U gaat alles af om uit te vinden waar die vieze lucht vandaan komt. Is het het afval, de afvoer, de koelkast? Heeft u ook gekeken bij de wasmachine? Dat is gek genoeg vaak een plek waar vieze luchtjes uitkomen. En dat dan na het wassen, dus het zijn niet de vuile kleren. In dit artikel leest u waarom de wasmachine van binnen stinkt en hoe u dit kunt oplossen.

De wasmachine stinkt van binnen, hoe ontstaat die lucht?

Nee, het heeft inderdaad een andere oorzaak. De oorzaak dat uw wasmachine van binnen stinkt zijn de bacteriën, of ook wel vetluis genoemd. Ze komen op zeep af en warme, vochtige plekken. Een wasmachine is dus inderdaad de ideale plek voor deze bacteriën Toch gebeurt dit niet zomaar, alleen wanneer men te veel zeep gebruikt. Hierdoor moet de machine extra hard werken om het overtollige zeep weg te spoelen. Vaak blijven er zeepresten achter die vervolgens de bacteriën aantrekken. Als er hoop bacteriën zich daar verzamelen zal er uiteindelijk een vieze geur ontstaan. En die wordt al snel steeds erger door de bacteriën die zich snel vermenigvuldigen.

Stappenplan schoonmaken wasmachine

Dus uw wasmachine stinkt van binnen? Om dit probleem om te lossen moet u de wasmachine goed schoonmaken. Hieronder een stappenplan voor het schoonmaken van uw wasmachine:

Stap 1. De rubbers schoonmaken

De grijze drab tussen de rubbers te verwijderen en deze zo schoon te maken. Als ze echt niet schoon te krijgen zijn, bent u misschien toe aan vervanging van de rubbers.

Stap 2. Het wasbakje schoonmaken

Het wasbakje regelmatig schoon te maken. Door dit te doen, voorkomt u dat zeepresten zich hier kunnen ophopen. De bacteriën zullen zich daar dus ook niet nestelen. Doe dit het liefst na elke wasbeurt gemakkelijk en snel door het even met water om te spoelen, het liefst heet water omdat zeep daar beter in oplost. Gebruik indien nodig een sponsje om de laatste zeeprestjes weg te halen en spoel het daarna nog één keer door.

Stap 3. Wasmachine op hoge temperaturen laten draaien

De wasmachine op 90 graden Celsius te draaien met natuurazijn en soda. Dit doet u om de gehele trommel schoon te maken en zo ook de afvoer meteen te spoelen. Vuilresten en eventueel overtollig zullen worden verwijderd en weggespoeld. Ook als er bacteriën zitten zullen die worden weggespoeld. En zullen zich niet opnieuw weer ophopen, omdat al het zeep is verwijderd.

Wat te doen om een stinkende wasmachine te voorkomen?

  • Wasmachine stinkt van binnenGebruik vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Poeder blijft makkelijker ergens achter zitten en veroorzaakt zo sneller een ophoping. Daarentegen vloeit vloeibaar wasmiddel makkelijk weg en heeft minder kans om zich op te hopen.
  • Gebruik altijd de aanbevolen dosering van het wasmiddel. Een teveel kan uw wasmachine beschadigen en deze vervelende stank veroorzaken. Kijk altijd even goed wanneer u een ander wasmiddel gaat gebruiken, want voor iedere zeep geldt een andere dosering.
  • Laat de deur na elke wasbeurt open staan. Zo kan het goed luchten en blijft het niet te warm en vochtig binnen in de wasmachine. Zo is het niet de ideale omstandigheid voor bacteriën en zullen ze niet zo snel zich daar ophopen.
  • Maak het doseerbakje regelmatig schoon. Hier nestelen bacteriën zich vaak in het opgehoopte zeep. Probeer na elke wasbeurt het doseerbakje te spoelen met water. Hiermee voorkomt u onnodige problemen en nare geuren.
  • Laat het Hygiëneprogramma af en toe draaien. Dit doet zoals aan de naam al aangeeft, de wasmachine van midden schoon maken en zorgt er voor dat het hygiënisch is en er geen bacteriën zich ophopen.
  • Maak de filter ook goed schoon. U kunt deze vaak makkelijk er uithalen en er weer in bevestigen. Doe dat om hem zo goed schoon te kunnen maken. Spoel het goed door en gebruik niet te veel zeep. Niet veel mensen denken hier aan, maar het is wel belangrijk en zo gedaan.
  • Als laatste is het nog aan te raden om een paar keer per maand de wasmachine op 90 graden Celsius te laten draaien. Hierdoor worden de bacteriën gedood. En zo zal de zeep ook makkelijker oplossen in het water en niet ergens achter blijven zitten. Dat zijn dus twee vliegen in één klap.

Een wasmachine die stinkt van binnen is te verhelpen

Gebruik niet te veel zeep, nooit meer dan door het wasmiddel zelf wordt voorgeschreven om te gebruiken. Hiermee voorkomt u veel problemen met uw wasmachine en zal u geen last hebben van een wasmachine die stinkt van binnen. Mocht er toch een stank ontstaan maak dan de verschillende onderdelen binnen in de wasmachine goed schoon, door ze te spoelen met heet water en met eventueel azijn en soda schoon te maken. Op die manier verhelpt u snel een wasmachine die vanbinnen stinkt en zal die nare geur verdwijnen. Krijgt u de geur niet weg, neem dan contact op met een van de Twistoo monteurs.

Wasmachine
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu