ClickCease

Rubber van uw wasmachine vervangen in 9 stappen

Deurrubber wasmachine vervangen

Het rubber van uw wasmachine wordt ook wel manchet of deurrubber genoemd. Het deurrubber zorgt voor een waterdichte afdichting tussen de deur en de trommel van de wasmachine. Ook helpt het rubber bij het opvangen van trillingen en geluiden, waardoor de wasmachine minder lawaai maakt. Het is belangrijk om het deurrubber regelmatig te reinigen, anders tasten vuil en schimmels het rubber aan. Daarnaast kan slijtage ervoor zorgen dat het rubber gaat barsten of scheuren. Als de rubberen afdichting is beschadigd, kunt u last hebben van lekkages, slechtere demping van trillingen en een vieze wasmachine door vuilophoping. Het regelmatig controleren en indien nodig vervangen van het rubber is belangrijk voor het behoud van een goede werking van de wasmachine. 

Stappenplan rubber vervangen

  1. Schakel de wasmachine uit voordat u begint met het vervangen van het rubber. Sluit daarnaast ook de watertoevoer af. 
  2. Draai de schroeven van het deurscharnier los. Deze vindt u rond het deurrubber. Door het verwijderen van de deur heeft u meer bewegingsvrijheid. 
  3. Verwijder de veerklem met een tang. Sommige modellen hebben een schroefklem. Hierbij moet u de schroeven los draaien om de klem te verwijderen. De klem vindt u rond de omtrek van het deurrubber. Het ziet eruit als een dunne metalen band die het deurrubber op zijn plek houdt. 
  4. Trek het rubber nu voorzichtig uit de wasmachine. Let wel op of u nog andere bevestigingspunten, zoals schroeven, moet losmaken. 
  5. Reinig de rand van de deurafdichting met een doek en een milde reiniger, zoals afwasmiddel. U kunt wat afwasmiddel in de schroeven laten zitten om de installatie van het nieuwe rubber gemakkelijker te maken. 
  6. Plaats het nieuwe rubber in de deuropening van de wasmachine. Zorg ervoor dat u het rubber met de juiste kant omhoog terug plaatst. 
  7. Bevestig de veerklem of schroefklem. Draai de klem goed aan om het deurrubber weer stevig vast te zetten. 
  8. Draai de deur weer stevig vast.
  9. Doe de stekker weer in het stopcontact en sluit de watertoevoer weer aan. Draai vervolgens een test ronde om te controleren of u het rubber goed heeft geïnstalleerd. 

Hulp nodig van een professional?

Het vervangen van het rubber van uw wasmachine kunt u nu gemakkelijk zelf. Heeft u toch de hulp nodig van een professional? Neem dan snel contact op met een van de Twistoo monteurs

Wasmachine
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu