ClickCease

Last van een wasmachine die niet meer centrifugeert? Dit is de oplossing!

Wasmachine centrifugeert niet meer

De wasmachine centrifugeert niet meer? Als u last heeft van een wasmachine die niet meer wil centrifugeren, is dit natuurlijk een ontzettend vervelend probleem. U wilt natuurlijk dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten. Gelukkig kunt u in dit artikel lezen wat de oplossing is voor uw probleem.

De filter bij de pomp is verstopt of de schoep is geblokkeerd

Het meest voorkomende probleem wanneer een wasmachine niet meer centrifugeert is een verstopte filter bij de pomp. Het kan zijn dat hier kleine voorwerpen zoals bijvoorbeeld, kleingeld, haar of pluis in is achtergebleven, waardoor de filter verstopt is geraakt. U kunt het filter als volgt schoonmaken:

Haal voor uw eigen veiligheid altijd de stekker uit het stopcontact.

Indien de schoep niet vrij beweegt (een beetje weerstand is normaal), kan deze geblokkeerd zijn. Dit kan komen door kleine voorwerpen of haren. Haal voorwerpen die de schoep blokkeren van de schoep, en zorg dat er geen haren en vuiligheid meer op zit.

De wasmachine pompt het water niet af

De wasmachine centrifugeert niet meer als de wasmachine geen water meer afpompt. U kunt dit gemakkelijk zien door in de trommel te kijken. Ziet u nog water in de trommel, dan pompt hij niet meer af.

Afvoerslang geblokkeerd

Het kan zijn dat de afvoerslang van uw wasmachine geblokkeerd is. Dit kunt u controleren door te kijken of de afvoerslang niet is geblokkeerd.

 1. Maak de afvoerslang los van de sifonaansluiting
 2. Steek het einde van de slang in een emmer
 3. Kies voor een afpompprogramma

Indien er weinig of geen water uit de afvoerslang komt, is deze geblokkeerd. Reinig dan de afvoerslang en de siffon en probeer het opnieuw. Vervang indien nodig de afvoerslang.

Afvoerslang zit te diep in de afvoerbuis

Het kan voorkomen dat de afvoerslang te diep in de afvoerbuis zit. Als dit het geval is wordt het water terug de wasmachine in gepompt. Dit wordt ook wel het ‘heveleffect’ genoemd. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 centimeter in de afvoerbuis zit. U kunt gebruik maken van een plastic beugel waarmee u kunt voorkomen dat de slang dieper dan 15 centimeter in de afvoerbuis gaat.

De vaste afvoer is verstopt

Haal de afvoerslang uit de afvoerbuis en controleer, door water in de afvoerbuis te gieten, of deze nog doorloopt. Indien dit niet het geval is kunt u met ontstoppingsmiddelen uw afvoer reinigen.

De trommel van de wasmachine draait niet meer

Wasmachine centrifugeert niet meer

De wasmachine centrifugeert niet meer omdat er misschien een kledingstuk vastzit tussen de trommel en de kuip. Controleer of u een kledingstuk ziet wat de trommel blokkeert en verwijder deze.

De trommel is uit balans door de inhoud

De wasmachine zal niet centrifugeren als de trommel uit balans is. De ‘uit balans sensoren’ zullen dit tegenhouden, omdat de kans op schade bestaat. Dit komt voor als de wasmachine te zwaar is beladen of er één zware lading de wasmachine uit balans brengt. Stop het programma (tijdelijk) en verwijder wasgoed uit de trommel, of herlaad de trommel.

Last van teveel zeepresten

Mogelijk kan dit de oorzaak zijn van het niet centrifugeren van uw wasmachine. Om de zeepresten te verwijderen kunt u het beste een kookwas draaien 95 graden. Gooi wat soda in de trommel. Hiermee zullen de zeepresten snel verwijderd zijn.

Een kapotte aandrijfriem

Het kan voorkomen dat de aandrijfriem versleten of kapot is. De trommel kan hierdoor niet op de gewenste snelheid draaien. Vervang indien nodig de aandrijfriem.

Heeft u hierna nog steeds problemen met uw wasmachine? Dan kunt u altijd contact opnemen met een ervaren witgoed monteur.

Hoe vervang ik een aandrijfriem?

 1. Maak het paneel aan de achterkant los
  Om de aandrijfriem van de wasmachine te vervangen moet u aan de achterkant van de wasmachine zijn. Draai de wasmachine om en maak het paneel aan de achterzijde los door middel van een schroevendraaier.
 2. Verwijder de oude aandrijfriem
  De aandrijfriem is zichtbaar tussen de motor en het aandrijfwiel van de trommel. De riem verwijdert u door zachtjes aan de riem te trekken bij het aandrijfwiel van de trommel.
 3. Installeer de nieuwe aandrijfriem
  Installeer de nieuwe aandrijfriem door hem om de as van de motor te doen (onderin de wasmachine). Vervolgens trekt u deze al rollend over het snaarwiel van de trommel van de machine. Vervolgens plaatst u het paneel weer terug en is de aandrijfriem succesvol vervangen!

Tip!

Maak een foto voor u de wasmachine uit elkaar haalt. Dit helpt bij het terug in elkaar zetten.
Wasmachine

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu