ClickCease

Last van een stinkende koelkast? 11 tips om vieze geurtjes tegen te gaan.

Stinkende koelkast

U opent de deur van de koelkast en u ruikt meteen een vieze geur. Uw koelkast doet u op dit moment meer denken aan de vuilcontainer dan aan een plaats waar u uw etenswaren in wilt bewaren. Er is niets meer vervelend dan een stinkende koelkast. U wilt dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Reinig de koelkast altijd zo snel mogelijk wanneer deze stinkt en pak de oorzaak meteen aan. In dit artikel kunt u 11 tips om een stinkende koelkast te voorkomen.

5 stappen om een stinkende koelkast tegen te gaan

11 Tips om een stinkende koelkast te voorkomen.

Het liefst wilt u een stinkende koelkast voorkomen. Daarom geven wij u graag 11 tips mee zodat u nooit last zal krijgen van een koelkast die niet lekker rijkt.

1. Controleer de houdbaarheidsdata

Bedorven producten kunnen zorgen voor een stinkende koelkast. Controleer of u producten heeft liggen die over de datum zijn en gooi deze weg.

2. Gebruik een allesreiniger

Gebruik voor het reinigen van uw koelkast gerust een allesreiniger. Kijk ook goed naar de naden en kieren van uw koelkast. Let er ook op dat u de rubbers van de koelkast niet vergeet.

3. Reinig het afvoergootje

Een vuil of verstopt afvoergootje kan zorgen voor een stinkende koelkast. Reinig het afvoergootje en controleer of het afvoergootje goed doorloopt en prik deze zo nodig door met een speciale prikker.

4. Reinig óók de producten

Haal regelmatig een doekje over producten die al in de koelkast stonden. Bijvoorbeeld pakken drinken en/of bakjes/potjes. Bacteriën kunnen zich hierop nestelen. Zo voorkomt u een stinkende koelkast.

5. Azijn voorkomt bacteriegroei

Azijn is een heel fijn natuurproduct wat gebruikt kan worden voor het schoonmaken van bacteriën. Maak uw koelkast regelmatig schoon met azijn, dit voorkomt bacteriegroei. Let wel op dat u geen pure azijn gebruikt. Dit kan de kunststof in uw koelkast aantasten.

Stinkende koelkast

6. Koffie neutraliseert vieze geuren

Koffie zorgt voor neutralisatie van vieze geuren. Zet een kopje met koffiedik in uw koelkast. Dit kan koffieprut zijn, een schep gemalen koffie of een aantal losse koffiepads. Vervang deze regelmatig, hiermee voorkomt u een stinkende koelkast.

7. Citroen houdt uw koelkast fris

De geur van citroen is fris en de citroen zal nare geuren absorberen. U kunt een aantal stukjes gesneden citroen op schotels in uw koelkast leggen. Let wel op dat deze niet bederven, want dit zal opnieuw zorgen voor een stinkende koelkast. Controleer de stukjes citroen regelmatig en vervang deze als ze zijn uitgedroogd of er onfris uit gaan zien.

8. Yoghurt lost rottingsbacteriën op

Het is bekend dat melkzuurbacteriën uit yoghurt kunnen helpen bij het oplossen van rottingsbacteriën. Het klinkt misschien vreemd, maar u kunt uw koelkast insmeren met yoghurt. Laat dit een paar uur zitten, was het uit en uw koelkast is vrij van alle vieze geurtjes.

9. Sluit verpakkingen goed af

Door verpakkingen goed af te sluiten blijven producten langer goed. Open verpakkingen zorgen voor bacteriegroei, wat op den duur weer kan zorgen voor een stinkende koelkast.

10. Staat uw koelkast op vakantiestand?

Wist u dat het goed is om de koelkast op de laagste stand te zetten wanneer u voor langere tijd van huis bent? Modernere koelkasten hebben zelfs vaak een vakantiestand. U kunt er ook voor kiezen om uw koelkast uit te schakelen. Laat de deur dan op een kier staan, zodat de koelkast kan luchten en het vocht eruit kan.

11. Regelmatig bijhouden van het reinigen

Het klinkt misschien cliché, maar het reinigen van uw koelkast dient regelmatig bijgehouden te worden. Op deze manier minimaliseert u de groei van bacteriën en voorkomt u een stinkende koelkast.

Als u hierna nog steeds last heeft van een stinkende lucht in de koelkast kunt u misschien beter een witgoed monteur inschakelen die het witgoed probleem voor u oplost en verhelpt.

Koelkast
, , ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu