ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas is er geen witgoed monteur actief in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Utrecht.

Koelkast reparatie in Utrecht – Vind bij Twistoo uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De aangesloten witgoed monteurs repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Witgoed monteur

Twistoo logo

Wij zijn Twistoo

Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.

Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.

Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

pijl

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Utrecht

Een kapotte koelkast kan grote gevolgen hebben. Waar laat u bijvoorbeeld etenswaren uit de koelkast? Investeert u direct een groot bedrag in een nieuwe koelkast? De aangesloten witgoed monteur van Twistoo is uw specialist op het gebied van een koelkast reparatie in Utrecht. Zij hebben een jarenlange ervaring in het vervangen van kapotte onderdelen in uw koelkast. Zo is het niet direct noodzakelijk om een nieuw model koelkast te kopen, wat u veel geld bespaart. Daarbij vervangen onze monteurs enkel onderdelen die versleten of kapot zijn. Onnodig hoge kosten worden zo voorkomen.

Er zijn tal van verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een kapotte koelkast. Het is echter niet altijd even eenvoudig om deze te vinden. Hoe weet u bijvoorbeeld of de compressor in uw koelkast nog goed werkt? Is er mogelijk sprake van gescheurde rubbers rond de deur van uw apparaat? Wij sporen de bron van het defect op en zorgen voor een passende oplossing. De professionele manier van werken maakt dat een probleem zich niet nog eens voor zal doen op korte termijn!

Meest voorkomende defecten in een koelkast

Het feit dat er een groot aantal onderdelen in een koelkast zitten, maakt het vaak lastig om de bron van een probleem met uw apparaat te achterhalen. Daar komt bij dat deze problemen niet altijd te verhelpen zijn met een koelkast reparatie in Utrecht. Bij een gaslek in de koelkast is het bijvoorbeeld niet langer mogelijk om een koelkast reparatie in Utrecht uit te voeren. Wij zetten de meest voorkomende defecten in een koelkast graag voor u op een rijtje.

Defecte thermostaat of compressor

Twee onderdelen die regelmatig de bron van een defect vormen zijn de thermostaat en compressor in uw koelkast. Bij een kapotte thermostaat is het vervangen van uw apparaat niet noodzakelijk. Een thermostaat vernieuwen is relatief simpel en hoeft niet veel te kosten. Een kapotte compressor is daarentegen veel lastiger te verhelpen met een koelkast reparatie in Utrecht. Niet alleen is het vervangen van een compressor lastig. Ook kost dit losse onderdeel relatief veel.

Lekkages in de koelkast oplossen

Gevaarlijker wordt een koelkast reparatie in Utrecht bij lekkages. Wist u dat er een kleine hoeveelheid gas in uw koelkast zit? Hoewel het slechts om een kleine hoeveelheid gaat, is het gas zeer brandbaar. Het herstellen van een gaslek is vaak niet mogelijk. De hulp van een witgoed monteur kan in dit geval wenselijk zijn, om vast te stellen dat het om een lek in de koelkast gaat. Ook bij een lek rond de koelvloeistof in uw koelkast is een koelkast reparatie in Utrecht niet altijd mogelijk. Bovenal is het raadzaam om zelf van de koelvloeistof af te blijven. De vloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend.

Kortsluiting in uw apparaat

Een lekkage van vocht in de koelkast wordt gevaarlijk op het moment dat er sprake is van blootliggende kabels. Dit kan een kortsluiting veroorzaken! Ook zonder vocht kan er een kortsluiting ontstaan. Denk aan twee blootliggende kabels die met elkaar in aanraking komen. Bij een kortsluiting ontstaat een grote hoeveelheid stroom. In het ergste geval resulteert dit in een brand. Reden genoeg om de stroomtoevoer van de koelkast bij een kortsluiting zo snel mogelijk uit het stopcontact te trekken. Raak de blootliggende kabels van uw koelkast in geen geval aan!

Direct contact met de monteur in Utrecht?

Zelf een koelkast reparatie in Utrecht uitvoeren of laten doen?

Zelf een koelkast repareren kan een goedkope oplossing zijn, om uw apparaat nog langer te kunnen blijven gebruiken. Er zijn echter situaties, waarin u beter voor de hulp van een monteur kunt kiezen. Onderstaand hebben we een aantal reparaties op een rijtje gezet, die u het beste door een vakman uit kunt laten voeren.

 • Vervangen van de compressor
 • Vervangen van het koelelement
 • Oplossen van een kortsluiting
 • Verhelpen van een lekkage (gas/koelvloeistof)
 • Oplossen van een verstopping in het koelsysteem
 • Opsporen van de bron van een defect

Een koelkast reparatie in Utrecht kan in bovenstaande gevallen voor gevaarlijke situaties zorgen. Niet alleen loopt u het risico op lichamelijk letsel, ook loopt u het risico op een brand (bij een kortsluiting).

Zelf een koelkast reparatie uitvoeren

Het vervangen van deurrubbers of bijvoorbeeld een lampje in de koelkast is makkelijker. Deze of een soortgelijke koelkast reparatie in Utrecht zou u zelf uit kunnen voeren. Ook kunt u ervoor zorgen dat de kans op een defect aan uw koelkast minimaal is. Dit doet u door de koelkast regelmatig schoon te maken. Reinig de koelkast niet alleen aan de binnenzijde, maar ook aan de buitenkant. Aan de achterzijde van de koelkast zit een rooster, waarin veel stof komt te zitten. Stof kan de werking van uw koelkast negatief beïnvloeden.

Tip: ontstop ook de afvoergaatjes in uw koelkast op periodieke basis! Dit doet u het snelst met een wattenstaafje. Steek geen scherpe voorwerpen in de afvoergaatjes, om schade te voorkomen.

Uw koelkast repareren of vervangen

Een koelkast reparatie in Utrecht is niet altijd de beste oplossing. Mogelijk is uw koelkast ouder, waardoor een reparatie niet rendabel is. Het vervangen van uw apparaat is in zo’n geval slimmer. Er zijn verschillende factoren die bepalen of een koelkast reparatie in Utrecht de slimste keuze is. U kunt denken aan factoren als:

 • De leeftijd van uw koelkast
 • Het merk van uw apparaat
 • Het energielabel van het model
 • De kosten voor een los onderdeel

Houd er rekening mee dat een koelkast gemiddeld genomen 15 jaar meegaat. Bij oudere koelkasten loont het niet om een reparatie uit te voeren. Naast de leeftijd van een koelkast speelt ook het energielabel hierin mee. Oudere koelkasten hebben vaak een grijs energielabel. Door een nieuw model te kopen houdt u al snel tientallen euro’s over aan het eind van het jaar! Moderne koelkasten verbruiken immers aanzienlijk minder energie.

Onderstaand vindt u een overzicht van onderdelen waarbij de keuze voor een koelkast reparatie in Utrecht vrijwel altijd de meest rendabele oplossing is.

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

De monteurs van Twistoo kunnen u hierover adviseren.

Werkwijze van een monteur aangesloten bij Twistoo

Bij het uitvoeren van een koelkast reparatie in Utrecht beginnen de monteurs met het opsporen van de bron van uw defect. Op basis daarvan bieden ze u een kostenindicatie. Hierbij brengen ze alleen kosten in rekening voor het vervangen van beschadigde of ernstig versleten onderdelen. Zo betaalt u nooit te veel voor een koelkast reparatie in Utrecht! Mocht een koelkast reparatie niet rendabel zijn, dan zullen ze u aanraden een nieuwe koelkast te kopen.

De monteurs kunnen koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim voor u repareren. Voor welk merk koelkast wilt u een reparatie in Utrecht uit laten voeren?

Werkwijze

1. Diagnose

De monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Utrecht

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Neem contact op met de monteur

Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.

De aangesloten witgoed monteurs

U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.

 

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Menu