ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas is er geen witgoed monteur actief in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Almere.

Koelkast reparatie in Tilburg – Vind bij Twistoo uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De monteur repareert uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Witgoed monteur

Twistoo logo

Wij zijn Twistoo

Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.

Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.

Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

pijl

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Tilburg

Op het moment dat uw koelkast niet meer goed koelt, zal dit verschillende vragen bij u oproepen. Hoe moet u omgaan met de etenswaren uit de koelkast? Hoe snel bederven ze bijvoorbeeld? Daarbij zult u zich afvragen of u het probleem met de koelkast zelf op kunt lossen. Kunt u losse onderdelen eenvoudig zelf vervangen? Of is het wellicht interessant om direct voor een nieuwe koelkast te kiezen? De aangesloten monteurs bij Twistoo bieden u graag een professionele koelkast reparatie in Tilburg aan. Zo weet u zeker dat een defect aan uw koelkast zich niet snel nog eens voor zal doen! Daarbij bespaart het u de grote investering in een nieuwe koelkast.

Doordat koelkasten uit talloze onderdelen bestaan, is het niet altijd even makkelijk om de bron van een probleem te vinden. De jarenlange ervaring die de monteurs hebben met het uitvoeren van koelkast reparatie in Tilburg maakt dat zij het kapotte onderdeel vaak snel gevonden hebben. Het kan gaan om een kapotte compressor in uw koelkast, maar bijvoorbeeld ook om gescheurde deurrubbers.

Veel voorkomende defecten in koelkasten

Het niet koelen van uw koelkast kan verschillende oorzaken hebben. Wist u dat er meer dan acht mogelijke oorzaken aan te wijzen zijn? Een goed voorbeeld van een mogelijke oorzaak is een gescheurde deurrubber. De kapotte deurrubber leidt ertoe dat de deur van uw koelkast niet goed sluit. Het zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik en zal etenswaren sneller laten bederven.

Problemen door lekkages

In een koelkast kunnen zich verschillende soorten lekkages voordoen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet, dat er zich een reservoir met gas in de koelkast bevindt. Hoewel het om een kleine hoeveelheid gas gaat, brengt het grote risico’s met zich mee als dit uit het reservoir lekt. Het gas is zeer brandbaar. Ook rond het koelsysteem kan een lek voorkomen. Bij een lekkage van koelvloeistof is het sterk aan te raden om een koelkast reparatie in Tilburg uit te laten voeren door een ervaren monteur. Koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Het toont aan dat hier op de juiste wijze mee om moet worden gegaan.

Kortsluiting in de koelkast

Zo gevaarlijk als lekkages kunnen zijn, zo gevaarlijk is ook een kortsluiting. Een kortsluiting is vaak het gevolg van blootliggende kabels die elkaar raken. Ook kan een blootliggende kabel in aanraking komen met vocht. Zou u de kabels aanraken, dan is de kans op lichamelijk letsel groot. Denk aan de schok die de kabels u kunnen geven. Naast lichamelijk letsel kan kortsluiting resulteren in een brand. Net als bij lekkages in de koelkast, is het ook bij een kortsluiting raadzaam dit te laten verhelpen door een specialist.

Schade aan losse onderdelen

Eerder beschreven we al dat deurrubbers ertoe kunnen leiden dat de koelkast minder goed koelt. Ook andere onderdelen kunnen beschadigd raken. De compressor en thermostaat in de koelkast zijn hier goede voorbeelden van. Een thermostaat is gelukkig relatief makkelijk te vervangen en kost niet veel, wanneer u deze los koopt. Voor een compressor gaat dit helaas niet op! Een compressor is een duur onderdeel en daarbij veel lastiger te vervangen. Heeft u een koelkast van slechts enkele jaren oud? In dat geval kan een koelkast reparatie in Tilburg ook bij een kapotte compressor interessant zijn.

Direct contact met de monteur in Tilburg?

Direct contact met de monteur in Tilburg?

Zelf repareren of laten doen

Afhankelijk van de oorzaak van het defect aan uw koelkast kunt u ervoor kiezen om zelf een reparatie uit te voeren. In de handleiding van een koelkast staat soms omschreven hoe specifieke onderdelen vervangen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lampjes in de koelkast, de rubbers rond de deur, enzovoorts. Andere reparaties dient u door een monteur uit te laten voeren, om veiligheidsrisico’s uit de weg te gaan. Dit geldt onder meer voor de volgende koelkast reparaties in Tilburg:

 • Compressor vervangen
 • Koelelement vervangen
 • Koelelement ontstoppen
 • Kortsluiting opsporen en verhelpen
 • Lekkages opsporen en verhelpen
 • Oorzaak van een defect opsporen

Door uw koelkast op professionele wijze te laten repareren voorkomt u op korte termijn opnieuw te maken te krijgen met een defect.

Zelf een koelkast schoonmaken

Hoewel het onverstandig is om iedere koelkast reparatie in Tilburg uit te voeren, kunt u de kans op een defect wel zelf verkleinen. Dit doet u door de koelkast regelmatig schoon te maken. Reinig hierbij niet alleen de binnenkant van uw koelkast, maar neem ook het rooster aan de achterzijde mee. Er komt doorgaans veel stof op het rooster te zitten, wat ertoe leidt dat het apparaat mogelijk niet meer goed werkt. Kijk daarbij naar de afvoergaatjes in de koelkast. Deze zijn te ontstoppen met een wattenstaafje.

Koelkast repareren of vervangen in Tilburg

Over het algemeen gaat een koelkast zo’n 15 jaar mee. De exacte levensduur is enigszins afhankelijk van het merk van uw koelkast. Koelkasten van LG gaan over het algemeen net iets langer mee, dan de koelkasten van een minder bekend merk als Zanussi. De leeftijd van uw apparaat is een belangrijke factor, in het bepalen van de rendabiliteit van een koelkast reparatie in Tilburg. Mogelijk is het verstandiger om voor een nieuwe koelkast te kiezen. Andere factoren die een rol spelen bij het maken van deze keuze zijn bijvoorbeeld:

 • De kosten voor het vervangen van onderdelen
 • Het energielabel van uw huidige koelkast

Wist u dat u al snel enkele tientallen euro’s bespaart, wanneer u een koelkast met een groener energielabel aanschaft? Oudere modellen hebben vaak een grijs energielabel. Dit maakt het soms minder interessant om een koelkast reparatie uit te voeren bij een defect.

De kosten voor losse onderdelen verschillen sterk. We beschreven al dat een compressor een relatief duur onderdeel is. Daar waar een thermostaat voor veel minder vervangen kan worden. Naast de thermostaat zijn er diverse andere onderdelen, waarbij het vrijwel altijd loont om ze te vervangen bij een koelkast reparatie in Tilburg. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Onze werkwijze bij een koelkast reparatie in Tilburg

Een koelkast reparatie in Tilburg begint voor de aangesloten monteurs bij Twistoo bij het analyseren van het defect. Welk onderdeel zorgt er momenteel voor dat uw koelkast niet goed koelt of helemaal niet meer werkt? Op basis van deze analyse biedt de monteur u een uitgebreide kostenindicatie. Zo weet u precies wat het repareren van uw koelkast kost en welke onderdelen hierbij vervangen worden. Aangesloten monteurs bij  Twistoo vervangen enkel onderdelen die het bestaande defect veroorzaken. Zo betaalt u nooit onnodig veel! Daarbij verzekert de monteur u ervan dat een defect niet snel nog eens terugkeert.

Met een koelkast van onder andere Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim kunt u via Twistoo bij iemand terecht komen voor een koelkast reparatie in Tilburg.

Werkwijze

1. Diagnose

De monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Tilburg

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Neem contact op met de monteur

Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.

De aangesloten witgoed monteurs

U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.

 

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Menu