ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas is er geen monteur voor koelkast reparaties in deze regio actief. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Rotterdam.

Koelkast reparatie in Rotterdam – Vind bij Twistoo uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De aangesloten monteurs repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Witgoed monteur

Twistoo logo

Wij zijn Twistoo

Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.

Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.

Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

pijl

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Rotterdam

Kies niet direct voor het vervangen van een defecte koelkast, maar laat een professionele koelkast reparatie in Rotterdam uitvoeren. De ervaren monteurs aangesloten bij Twistoo helpen u hier graag bij! Als gevolg van een defect aan uw koelkast zullen etenswaren al snel bederven. Daarbij kan het smelten van het ijs in de koelkast voor vochtproblemen rond uw apparaat zorgen. Het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Rotterdam maakt dat u uw witgoed nog vele jaren kunt blijven gebruiken. Daarbij hoeft het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen niet duur te zijn.

Wist u dat er meer dan acht verschillende soorten oorzaken aan te wijzen zijn voor een kapotte koelkast? De monteurs zoeken voor u uit welk onderdeel in uw koelkast vervangen moet worden. In sommige gevallen zal de oorzaak problematischer zijn. Denk aan lekkend koelvloeistof, een gaslek of een kortsluiting. In dergelijke situaties raadt de aangesloten witgoed monteur van Twistoo u aan de kapotte koelkast te vervangen.

Veel voorkomende defecten in een koelkast

Een koelkast is van een groot aantal onderdelen voorzien. De kans dat een van deze onderdelen door de jaren heen versleten raakt is hierdoor groot. Denk bijvoorbeeld aan de rubbers rond de deur van uw koelkast. Versleten of geknapte rubbers maken dat de koelkast niet goed zal sluiten. Dit resulteert in een situatie waarbij u onnodig veel stroom verbruikt. Ook loopt u het risico dat uw etenswaren sneller bederven. Het vervangen van deze deurrubbers in de koelkast kunt u zelf doen, maar ook laten doen door een monteur aangesloten bij Twistoo. Zo weet u zeker, dat het probleem niet snel nog eens op zal spelen.

Vervangen van de thermostaat en compressor

De thermostaat en compressor zijn onderdelen die u minder makkelijk zelf vervangt. Een thermostaat vervangen kan echter wel rendabel zijn. Het onderdeel kost relatief weinig en de monteurs weten hoe deze vernieuwd moet worden. Problemen met de compressor van uw koelkast zijn lastiger op te lossen. Zeker bij oudere modellen koelkasten is een dergelijke koelkast reparatie in Rotterdam vaak niet rendabel. De monteurs zoeken voor u uit of uw niet werkende koelkast het gevolg is van een kapotte compressor of thermostaat.

Diverse soorten lekkages in uw koelkast

Een derde potentiële oorzaak van niet werkende koelkasten is een lekkage. Deze lekkages komen in verschillende soorten voor. Denk aan een gaslek in de koelkast! Veel mensen weten niet dat er gas in de koelkast zit. Hoewel de hoeveelheid gas zeer beperkt is, kan het grote gevolgen hebben als dit vrijkomt. Het gas in de koelkast is uiterst brandbaar. Vaak is een koelkast reparatie in Rotterdam niet mogelijk bij een dergelijk lek. Verstandiger is het vervangen van de koelkast.

Naast een gaslek kan er een lekkage optreden van koelvloeistof. Los een dergelijke lekkage nooit zelf op! De koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. De aangesloten monteurs van Twistoo helpen de bron van de lekkage te achterhalen en deze op een correcte wijze voor u te repareren.

Kortsluiting in oudere koelkasten

Wanneer uw koelkast ouder dan tien jaar is, loopt u het risico op een kortsluiting. Mogelijk zijn kabels bloot komen te liggen door slijtage. Op het moment dat kabels met elkaar of met vocht in aanraking komen, resulteert dit in een kortsluiting. Ook een doorgebrande printplaat of startrelais kan een kortsluiting veroorzaken. Merkt u blootliggende kabels op in of rond uw koelkast? Raak deze nooit aan en zorg dat de koelkast uit het stopcontact gehaald wordt. Het voorkomt een brand in huis. Zou u de kabels aanraken, dan loopt u het risico een flinke schok te krijgen.

Direct contact met de monteur in Rotterdam?

Direct contact met de monteur in Rotterdam?

Kapotte koelkast zelf repareren of laten doen

Wanneer u enige ervaring heeft met het herstellen van kapotte elektrische apparaten, kunt u een koelkast reparatie in Rotterdam mogelijk zelf uitvoeren. Het vervangen van de rubbers rond de deur van uw koelkast is een voorbeeld van een relatief simpele klus. Er zijn echter ook reparaties die u beter aan een vakman over kunt laten. Eerder beschreven we al dat het vervangen van de compressor en thermostaat hier voorbeelden van zijn. Andere klussen die u door de aangesloten monteurs van Twistoo uit kunt laten voeren:

 • Koelelement vernieuwen
 • Kortsluiting oplossen
 • Diverse lekkages verhelpen
 • Verstopping in het koelsysteem oplossen
 • Opsporen van de oorzaak van een defect

Zorg voor het schoonmaken van uw koelkast

Een koelkast reparatie in Rotterdam is minder snel noodzakelijk, wanneer u het apparaat regelmatig schoonmaakt. Reinig hierbij niet alleen de binnenzijde van het apparaat, maar let ook op de achterzijde hiervan. Het rooster wat u hier vindt zal veel stof bevatten, wat de werking van koelkasten negatief beïnvloedt. Kijk na het schoonmaken van de koelkast altijd of deze waterpas staat en of er voldoende ruimte zit tussen de wanden en de koelkast zelf. Dit is noodzakelijk om de lucht rond uw koelkast vrij te kunnen laten stromen.

Tip: de afvoergaatjes in de koelkast kunt u eenvoudig zelf ontstoppen! Gebruik voor deze klus een wattenstaafje.

Rendabiliteit van een koelkast reparatie in Rotterdam

Naast een koelkast repareren is een koelkast vervangen een optie. De kosten voor het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Rotterdam zijn soms te hoog om een reparatie rendabel te houden. Over het algemeen gaat een koelkast 15 jaar mee. Wanneer u een koelkast reparatie uit laat voeren bij een koelkast van 12 jaar, is dit mogelijk de moeite niet meer. De kans is immers groot, dat u over enkele jaren alsnog een nieuwe koelkast koopt.

Er zijn nog verschillende andere factoren die hier een rol in spelen. U kunt denken aan:

 • Het merk van uw koelkast
 • Het energielabel
 • Kosten voor specifieke onderdelen

Een koelkast van een betrouwbaar merk als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim gaat over het algemeen langer mee, dan een model van minder bekende producenten. Bij een LG koelkast kan het daarom al sneller rendabel zijn om een koelkast reparatie in Rotterdam uit te voeren, dan bij minder bekende of goedkopere merken.

Kosten voor specifieke onderdelen

Eerder beschreven we al, dat de kosten voor het vervangen van een compressor relatief hoog zijn. Er zijn echter ook diverse onderdelen, waarbij een koelkast reparatie in Rotterdam wel de moeite waard is! Bij een defect aan onderstaande onderdelen is een reparatie vrijwel altijd voordeliger dan het vervangen van uw koelkast.

 • Thermostaat
 • Rubbers rond de deur
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Onze werkwijze bij een koelkast reparatie in Rotterdam

De aangesloten monteurs van Twistoo hebben een jarenlange ervaring in het uitvoeren van reparaties aan witgoed. Zij starten met een scan van uw apparaat, om de oorzaak te achterhalen. Op basis hiervan bieden ze u een kostenindicatie. Indien gewenst kunnen ze u adviseren over de rendabiliteit van een koelkast reparatie in Rotterdam. Stemt u in met het plan voor het herstel van uw kapotte koelkast? In dat geval gaan de monteurs aan de slag! Dit doen ze op dermate professionele wijze, dat een defect niet snel nog eens op zal treden.

Werkwijze

1. Diagnose

De monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Rotterdam

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Neem contact op met de monteur

Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.

De aangesloten witgoed monteurs

U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.

 

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu