ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Koelkast reparatie in Rotterdam – Twistoo is uw vakman

Last van een kapotte koelkast? Wij repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Rotterdam

Kies niet direct voor het vervangen van een defecte koelkast, maar laat een professionele koelkast reparatie in Rotterdam uitvoeren. De ervaren monteurs van Twistoo helpen u hier graag bij! Als gevolg van een defect aan uw koelkast zullen etenswaren al snel bederven. Daarbij kan het smelten van het ijs in de koelkast voor vochtproblemen rond uw apparaat zorgen. Het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Rotterdam maakt dat u uw witgoed nog vele jaren kunt blijven gebruiken. Daarbij hoeft het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen niet duur te zijn.

Wist u dat er meer dan acht verschillende soorten oorzaken aan te wijzen zijn voor een kapotte koelkast? Wij zoeken voor u uit welk onderdeel in uw koelkast vervangen moet worden. In sommige gevallen zal de oorzaak problematischer zijn. Denk aan lekkend koelvloeistof, een gaslek of een kortsluiting. In dergelijke situaties raadt Twistoo u aan de kapotte koelkast te vervangen.

Veel voorkomende defecten in een koelkast

Een koelkast is van een groot aantal onderdelen voorzien. De kans dat een van deze onderdelen door de jaren heen versleten raakt is hierdoor groot. Denk bijvoorbeeld aan de rubbers rond de deur van uw koelkast. Versleten of geknapte rubbers maken dat de koelkast niet goed zal sluiten. Dit resulteert in een situatie waarbij u onnodig veel stroom verbruikt. Ook loopt u het risico dat uw etenswaren sneller bederven. Het vervangen van deze deurrubbers in de koelkast kunt u zelf doen, maar ook laten doen door Twistoo. Zo weet u zeker, dat het probleem niet snel nog eens op zal spelen.

Vervangen van de thermostaat en compressor

De thermostaat en compressor zijn onderdelen die u minder makkelijk zelf vervangt. Een thermostaat vervangen kan echter wel rendabel zijn. Het onderdeel kost relatief weinig en onze monteurs weten hoe deze vernieuwd moet worden. Problemen met de compressor van uw koelkast zijn lastiger op te lossen. Zeker bij oudere modellen koelkasten is een dergelijke koelkast reparatie in Rotterdam vaak niet rendabel. Wij zoeken voor u uit of uw niet werkende koelkast het gevolg is van een kapotte compressor of thermostaat.

Diverse soorten lekkages in uw koelkast

Een derde potentiële oorzaak van niet werkende koelkasten is een lekkage. Deze lekkages komen in verschillende soorten voor. Denk aan een gaslek in de koelkast! Veel mensen weten niet dat er gas in de koelkast zit. Hoewel de hoeveelheid gas zeer beperkt is, kan het grote gevolgen hebben als dit vrijkomt. Het gas in de koelkast is uiterst brandbaar. Vaak is een koelkast reparatie in Rotterdam niet mogelijk bij een dergelijk lek. Verstandiger is het vervangen van de koelkast.

Naast een gaslek kan er een lekkage optreden van koelvloeistof. Los een dergelijke lekkage nooit zelf op! De koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. De monteurs van Twistoo helpen de bron van de lekkage te achterhalen en deze op een correcte wijze voor u te repareren.

Kortsluiting in oudere koelkasten

Wanneer uw koelkast ouder dan tien jaar is, loopt u het risico op een kortsluiting. Mogelijk zijn kabels bloot komen te liggen door slijtage. Op het moment dat kabels met elkaar of met vocht in aanraking komen, resulteert dit in een kortsluiting. Ook een doorgebrande printplaat of startrelais kan een kortsluiting veroorzaken. Merkt u blootliggende kabels op in of rond uw koelkast? Raak deze nooit aan en zorg dat de koelkast uit het stopcontact gehaald wordt. Het voorkomt een brand in huis. Zou u de kabels aanraken, dan loopt u het risico een flinke schok te krijgen.

Direct contact met onze monteur in Rotterdam?

Direct contact met onze monteur in Rotterdam?

Kapotte koelkast zelf repareren of laten doen

Wanneer u enige ervaring heeft met het herstellen van kapotte elektrische apparaten, kunt u een koelkast reparatie in Rotterdam mogelijk zelf uitvoeren. Het vervangen van de rubbers rond de deur van uw koelkast is een voorbeeld van een relatief simpele klus. Er zijn echter ook reparaties die u beter aan een vakman over kunt laten. Eerder beschreven we al dat het vervangen van de compressor en thermostaat hier voorbeelden van zijn. Andere klussen die u door de monteurs van Twistoo uit kunt laten voeren:

 • Koelelement vernieuwen
 • Kortsluiting oplossen
 • Diverse lekkages verhelpen
 • Verstopping in het koelsysteem oplossen
 • Opsporen van de oorzaak van een defect

Zorg voor het schoonmaken van uw koelkast

Een koelkast reparatie in Rotterdam is minder snel noodzakelijk, wanneer u het apparaat regelmatig schoonmaakt. Reinig hierbij niet alleen de binnenzijde van het apparaat, maar let ook op de achterzijde hiervan. Het rooster wat u hier vindt zal veel stof bevatten, wat de werking van koelkasten negatief beïnvloedt. Kijk na het schoonmaken van de koelkast altijd of deze waterpas staat en of er voldoende ruimte zit tussen de wanden en de koelkast zelf. Dit is noodzakelijk om de lucht rond uw koelkast vrij te kunnen laten stromen.

Tip: de afvoergaatjes in de koelkast kunt u eenvoudig zelf ontstoppen! Gebruik voor deze klus een wattenstaafje.

Rendabiliteit van een koelkast reparatie in Rotterdam

Naast een koelkast repareren is een koelkast vervangen een optie. De kosten voor het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Rotterdam zijn soms te hoog om een reparatie rendabel te houden. Over het algemeen gaat een koelkast 15 jaar mee. Wanneer u een koelkast reparatie uit laat voeren bij een koelkast van 12 jaar, is dit mogelijk de moeite niet meer. De kans is immers groot, dat u over enkele jaren alsnog een nieuwe koelkast koopt.

Er zijn nog verschillende andere factoren die hier een rol in spelen. U kunt denken aan:

 • Het merk van uw koelkast
 • Het energielabel
 • Kosten voor specifieke onderdelen

Een koelkast van een betrouwbaar merk als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim gaat over het algemeen langer mee, dan een model van minder bekende producenten. Bij een LG koelkast kan het daarom al sneller rendabel zijn om een koelkast reparatie in Rotterdam uit te voeren, dan bij minder bekende of goedkopere merken.

Kosten voor specifieke onderdelen

Eerder beschreven we al, dat de kosten voor het vervangen van een compressor relatief hoog zijn. Er zijn echter ook diverse onderdelen, waarbij een koelkast reparatie in Rotterdam wel de moeite waard is! Bij een defect aan onderstaande onderdelen is een reparatie vrijwel altijd voordeliger dan het vervangen van uw koelkast.

 • Thermostaat
 • Rubbers rond de deur
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Onze werkwijze bij een koelkast reparatie in Rotterdam

De monteurs van Twistoo hebben een jarenlange ervaring in het uitvoeren van reparaties aan witgoed. Wij starten met een scan van uw apparaat, om de oorzaak te achterhalen. Op basis hiervan bieden we u een kostenindicatie. Indien gewenst kunnen we u adviseren over de rendabiliteit van een koelkast reparatie in Rotterdam. Stemt u in met ons plan voor het herstel van uw kapotte koelkast? In dat geval gaan we aan de slag! Dit doen we op dermate professionele wijze, dat een defect niet snel nog eens op zal treden.

Werkwijze

1. Diagnose

Wij zullen eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

We komen bij u langs in Rotterdam en zorgen voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zullen wij overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

Twistoo werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €59,- (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Rotterdam

Wij werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

92% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend bedrijf gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland zijn wij uw partner. Wij repareren elk merk apparaat. Met Twistoo vindt u een professionele witgoed monteur in uw regio. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens ons bezoek zullen wij uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateren wij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en wij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze aan ons zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. Onze garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Contact

U kunt ons inschakelen voor alle type koelkast reparatie in Rotterdam. Bel ons, en wij komen direct naar u toe! Wij zijn snel ter plaatse, vaak helpen wij u dezelfde dag nog! U kunt ons voor alle merken koelkasten inschakelen, van Miele tot Samsung.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu