ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Koelkast reparatie in Groningen – Twistoo is uw vakman

Last van een kapotte koelkast? Wij repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Groningen

Een defect aan uw koelkast kan vragen bij u oproepen. Waar bewaar ik mijn etenswaren uit de koelkast? Kies ik direct voor een dure, nieuwe koelkast? Is het mogelijk om mijn koelkast zelf te repareren? Twistoo biedt u een oplossing voor een kapotte koelkast! Onze monteurs kunnen een professionele koelkast reparatie in Groningen voor u uitvoeren. De ervaring die wij hierin hebben helpt ons de oorzaak van een defect snel te achterhalen. Op basis hiervan bieden we u een uitgebreide kostenindicatie, waarbij alleen versleten of kapotte onderdelen worden meegenomen. Zo betaalt u nooit meer dan nodig is voor een koelkast reparatie in Groningen.

Doordat een koelkast uit talloze onderdelen bestaat, is het lastig om de oorzaak van een defect zelf te achterhalen. Daarbij kan het tot gevaarlijke situaties leiden, wanneer u een koelkast reparatie in Groningen zelf uitvoert! Denk bijvoorbeeld aan de risico’s die u loopt bij het herstellen van een kortsluiting. Of wat te denken van het oplossen van een gaslek?

Veel voorkomende defecten bij koelkasten

Defecten aan koelkasten kunnen zich in verschillende vormen voordoen. U kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een gescheurde deurrubber. Het rubber zorgt ervoor dat de koelkast goed sluit. Op het moment dat het rubber gescheurd is, leidt dit tot een onnodig hoog energieverbruik. Daarbij kunnen etenswaren sneller bederven, doordat de temperatuur in de koelkast niet laag genoeg is. Het vervangen van een gescheurde deurrubber is relatief eenvoudig.

Defect aan de compressor of thermostaat

Een situatie waarin u een koelkast reparatie in Groningen minder makkelijk zelf uitvoert, is bij een kapotte compressor. De compressor zit op een lastig te bereiken plek in de koelkast. Daarbij kost het u relatief veel, wanneer u deze als los onderdeel bestelt. Een kapotte thermostaat vervangen is in tegenstelling tot de compressor relatief goedkoop. Het geeft aan hoe belangrijk het is om vooraf uit te zoeken wat de exacte oorzaak is van een defect aan de koelkast. Het voorkomt onnodig hoge kosten bij een koelkast reparatie in Groningen.

Kortsluiting in de koelkast

In uw koelkast kan op verschillende manieren kortsluiting ontstaan. Mogelijk gebruikt u de koelkast al dermate lang, dat de bedrading versleten is geraakt. Als blootliggende kabels met elkaar in aanraking komen, resulteert dit in een grote hoeveelheid stroom. In het ergste geval kan een kortsluiting voor brand in huis zorgen. Naast twee blootliggende kabels die elkaar raken, kan een kortsluiting het gevolg zijn van vocht wat de kabels raakt. Het is verstandig om de stekker van uw koelkast uit het stopcontact te halen bij een kortsluiting. Raak de blootliggende kabels daarbij nooit aan.

Lekkages in uw koelkast verhelpen

Zo gevaarlijk als een kortsluiting in de koelkast kan zijn, zo gevaarlijk is ook een lekkage. Een van de lekkages die in de koelkast kan ontstaan is een gaslek. In iedere koelkast zit een kleine hoeveelheid gas. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit gas zeer brandbaar is. Helaas is het bij een gaslek vaak niet mogelijk om een koelkast reparatie in Groningen uit te laten voeren.

Naast een gaslek kan zich een lekkage rond het koelsysteem voordoen. Hierbij sijpelt mogelijk koelvloeistof uit dit systeem. Ruim deze vloeistof nooit zelf op, maar laat dit door onze monteurs doen. Het middel is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Twistoo weet hier op de juiste wijze mee om te gaan, om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Direct contact met onze monteur in Groningen?

Direct contact met onze monteur in Groningen?

Koelkast zelf repareren of laten doen

Eerder beschreven we al, dat sommige koelkast reparaties in Groningen zonder onze hulp kunnen worden uitgevoerd. Het vernieuwen van de deurrubbers was hier een goed voorbeeld van. Ook kunt u de kans op een defect aan de koelkast tot een minimum beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de koelkast goed schoon is. Niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenzijde. Aan de achterkant van de koelkast vindt u een rooster, die u regelmatig schoon dient te maken. Het voorkomt dat stof de werking van uw koelkast verhindert.

Tip: reinig ook de afvoergaatjes in een koelkast. Dit is het makkelijkst, wanneer u hiervoor wattenstaafjes gebruikt.

Professionele koelkast reparatie in Groningen uit laten voeren

Koelkast reparaties in Groningen die u het beste aan een monteur van Twistoo over kunt laten vindt u hieronder:

 • Herstellen van een kapotte compressor
 • Vernieuwen van een koelelement
 • Oplossen van verstoppingen in een koelelement
 • Lekkage opsporen en verhelpen (gas/koelvloeistof)
 • Achterhalen van de oorzaak van een defect

Dergelijke reparaties brengen risico’s met zich mee of zijn erg lastig zelf uit te voeren. Het opsporen van een defect gaat gepaard met een uitgebreide kostenindicatie. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u een koelkast reparatie in Groningen uit laat voeren.

Koelkast repareren of vervangen

Mogelijk blijkt uit de kostenindicatie dat een koelkast reparatie in Groningen niet rendabel is. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om een oude koelkast te vervangen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de keuze tussen een koelkast repareren of vervangen. U kunt denken aan:

 • De leeftijd van een koelkast
 • Het merk van het apparaat
 • Het energielabel van uw koelkast
 • De kosten voor een specifiek onderdeel

Over het algemeen gaat een koelkast 15 jaar mee, enigszins afhankelijk van het merk hiervan. Een koelkast van Samsung of LG gaat bijvoorbeeld langer mee dan koelkasten van minder bekende merken. Het maakt dat de reparatie van een Samsung koelkast interessanter is dan bij een even oud model van minder gerenommeerde producenten. Onze monteurs kunnen u hierover adviseren.

Energielabel van uw koelkast

Oudere modellen koelkasten hebben vaak een grijs energielabel. Het maakt dat een koelkast reparatie in Groningen niet altijd de voordeligste keuze is. Door te investeren in een nieuwe koelkast bespaart u flink op de energiekosten. Zo houdt u op jaarbasis vaak al snel enkele tientallen euro’s over!

Kosten voor losse onderdelen

Mogelijk blijkt een los onderdeel dermate duur, dat het vervangen hiervan niet rendabel is. Onderdelen waarbij een koelkast reparatie in Groningen vaak wel interessant is, zijn onder meer:

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Werkwijze bij een koelkast reparatie in Groningen

Een koelkast reparatie in Groningen begint voor onze monteurs bij een scan. Hierbij zoeken we naar de oorzaak van het defect. Op basis van de gevonden oorzaak wordt een kostenindicatie opgesteld. Stemt u in met het uitvoeren van een reparatie? In dat geval vervangen we de kapotte onderdelen. Door dit op professionele wijze te laten doen, bent u ervan verzekerd dat problemen niet snel terug zullen keren.

Twistoo helpt u onder meer bij de reparatie van koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim.

Werkwijze

1. Diagnose

Wij zullen eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

We komen bij u langs in Groningen en zorgen voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zullen wij overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

Twistoo werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €59,- (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Groningen

Wij werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

92% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend bedrijf gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland zijn wij uw partner. Wij repareren elk merk apparaat. Met Twistoo vindt u een professionele witgoed monteur in uw regio. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens ons bezoek zullen wij uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateren wij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en wij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze aan ons zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. Onze garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Contact

U kunt ons inschakelen voor alle type koelkast reparatie in Groningen. Bel ons, en wij komen direct naar u toe! Wij zijn snel ter plaatse, vaak helpen wij u dezelfde dag nog! U kunt ons voor alle merken koelkasten inschakelen, van Miele tot Samsung.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu