ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas voeren wij geen koelkast reparaties uit in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Eindhoven.

Koelkast reparatie in Eindhoven – Twistoo is uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De monteur repareert uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Witgoed monteur

Twistoo logo

Wij zijn Twistoo

Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.

Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.

Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

pijl

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Eindhoven

Bij een defect aan de koelkast zult u verschillende vragen hebben. Waar moet u heen met de etenswaren uit de koelkast? Kunt u de koelkast zelf repareren? Is het noodzakelijk om direct een nieuwe koelkast te kopen? Twistoo biedt u graag hulp met het vinden van een professionele koelkast reparatie in Eindhoven. Het maakt het investeren in een nieuwe koelkast overbodig, wat u veel geld bespaart. Daarbij bent u er na een professionele reparatie van verzekerd, dat het defect aan de koelkast niet snel nog eens op zal treden.

Doordat een koelkast uit een groot aantal onderdelen bestaat, is vaak niet direct duidelijk wat het defect veroorzaakt. Belangrijk onderdeel van een koelkast reparatie in Eindhoven is dan ook het opsporen van de bron van het probleem. Wij vervangen bij de reparatie enkel onderdelen die ernstig versleten of beschadigd zijn. Op deze manier voorkomen we dat een reparatie van uw kapotte koelkast onnodig veel kost.

Veel voorkomende defecten aan koelkasten

Het is vooraf lastig aan te geven, wat een defect aan uw koelkast veroorzaakt heeft. Zo kan er sprake zijn van gescheurde deurrubbers. Als gevolg hiervan zal de koelkast niet goed sluiten. Het laat etenswaren sneller bederven en veroorzaakt een onnodig hoog energieverbruik. Gescheurde deurrubbers kunt u relatief makkelijk zelf oplossen. Daarbij kosten deze losse rubbers niet meer dan een paar euro. Lastiger wordt een koelkast reparatie in Eindhoven, wanneer het gaat om een defect aan de compressor of bijvoorbeeld het koelsysteem.

Problemen met de compressor of thermostaat

Een defect aan de koelkast kan het gevolg zijn van een beschadiging of ernstige slijtage aan de compressor of thermostaat. Dit zijn twee kwetsbare onderdelen, waar een probleem relatief vaak begint. In het geval van de thermostaat kan een koelkast reparatie in Eindhoven de moeite waard zijn. Dit onderdeel schaft u voor een laag bedrag los aan. Daarbij is de thermostaat relatief makkelijk te vervangen. Bij een defecte compressor is dit veel lastiger. Daarbij kost een compressor als los onderdeel aanzienlijk meer dan de deurrubbers of de thermostaat. Het maakt een koelkast reparatie in Eindhoven niet altijd rendabel. Onze aangesloten monteurs zullen u hierover adviseren.

 Verschillende soorten lekkages

Naast een probleem met de compressor of thermostaat kan er zich een lekkage voordoen. Een lekkage ontstaat bijvoorbeeld bij schade aan het reservoir met gas. Wist u al dat er gas in uw koelkast zit? Hoewel de hoeveelheid gas zeer beperkt is, kan een lek grote gevolgen hebben. Het gas is namelijk zeer brandbaar! Naast een gaslek kan er een lek in het koelsysteem ontstaan. Net als bij een gaslek kan dit grote gevolgen hebben. Koelvloeistof in koelkasten is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Reden genoeg om een koelkast reparatie in Eindhoven door ervaren monteurs uit te laten voeren.

Kortsluiting in de koelkast

Een derde oorzaak van een niet werkende koelkast is een kortsluiting. Dit probleem vormt zich onder meer, wanneer de kabels van uw apparaat bloot komen te liggen. Zodra de blootliggende kabels elkaar raken, komt er een grote hoeveelheid stroom vrij. Ook kunnen de kabels in aanraking komen met vocht, wat eveneens voor kortsluiting zorgt. Ziet u blootliggende kabels in uw koelkast? Zorg er in dat geval voor dat u de stekker uit het stopcontact trekt. Raak de kabels zelf nooit aan!

Direct contact met de monteur in Eindhoven?

Direct contact met de monteur in Eindhoven?

Zelf een koelkast reparatie in Eindhoven uitvoeren of laten doen

Op het moment dat u de bron van een defecte koelkast gevonden heeft, kunt u een koelkast reparatie uitvoeren. U kunt dit zelf doen, maar ook laten doen door de aangesloten monteurs van Twistoo. Het is afhankelijk van de aard van een defect, wat de meest slimme keuze is. Eerder beschreven we al, dat het vervangen van deurrubbers een reparatie is die u zelf uit kunt voeren. In de handleiding van de koelkast staat soms zelfs omschreven hoe het vervangen van de rubbers in z’n werk gaat. Ook voor bijvoorbeeld het vervangen van een lampje in de koelkast is een professionele koelkast reparatie in Eindhoven niet altijd noodzakelijk.

Bij andere defecten is het wel verstandig om een ervaren monteur in te schakelen. Onderstaand hebben we een aantal reparaties op een rijtje gezet, waarvan het onverstandig is om deze zelf uit te voeren.

 • Kapotte compressor vernieuwen
 • Kapot koelelement vervangen
 • Kortsluiting opsporen en verhelpen
 • Lekkage opsporen en verhelpen
 • Verstopping in het koelsysteem oplossen
 • Oorzaak van het defect aan de koelkast opsporen

Onderhoud aan de koelkast uitvoeren

Om de kans op een defect aan uw koelkast te verkleinen, is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Doe dit niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de achterzijde. Het rooster wat u hier vindt, zal veel stof vangen door het jaar heen. Maak ook de afvoergaatjes in de koelkast schoon. Bij voorkeur met een wattenstaafje.

Koelkast repareren of vervangen bij een defect

Naast de mogelijkheid om een koelkast reparatie in Eindhoven uit te laten voeren, kunt u de kapotte koelkast vervangen. Er zijn verschillende factoren, die invloed hebben op de keuze die u maakt. Hoe oud is uw koelkast bijvoorbeeld? Een koelkast gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Hierbij speelt ook het merk van de koelkast een rol. Koelkasten van Samsung gaan normaliter langer mee, dan de koelkasten van een minder bekend merk als Zanussi. Wanneer uw kapotte koelkast al ouder is, zal een koelkast reparatie in Eindhoven niet altijd rendabel zijn. De kosten wegen niet op tegen het aantal jaren wat u de koelkast nog kunt gebruiken.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw keuze:

 • Het energielabel van de koelkast
 • De kosten voor een specifiek onderdeel

 Eerder beschreven we al dat het vervangen van een compressor relatief hoge kosten met zich meebrengt. Daar waar het vernieuwen van de thermostaat aanzienlijk goedkoper is. Laat u adviseren over de kosten voor het vervangen van een specifiek onderdeel. Zo bepaalt u makkelijker of een koelkast reparatie in Eindhoven de moeite waard is. Bij onderstaande onderdelen blijkt dat vaak het geval te zijn:

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

De werkwijze bij een koelkast reparatie

Een koelkast reparatie in Eindhoven begint voor de monteur bij het opsporen van de bron van een defect. Op basis daarvan stellen ze een kostenindicatie voor u op. Welke onderdelen moeten vervangen worden? Welke kosten brengt dit met zich mee? Indien gewenst kunnen ze met u meedenken over de rendabiliteit van een koelkast reparatie. Is het wellicht slim om voor een energiezuinige, nieuwe koelkast te kiezen? Door een professionele koelkast reparatie uit te laten voeren door de monteurs, zal een defect niet snel terugkeren.

U kunt bij ons terecht voor een reparatie aan koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim.

Werkwijze

1. Diagnose

De monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Eindhoven

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Neem contact op met de monteur

Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.

De aangesloten witgoed monteurs

U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.

 

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Menu