Helaas voert de monteur geen koelkast reparaties uit in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Breda.
Witgoed monteur

Wij zijn Twistoo
Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.
Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.
Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

Veelvoorkomende problemen
Koelkasten kunnen veel lawaai maken. Ze kunnen brommen, zoemen, tikken en ratelen. In sommige gevallen is dit geen probleem. Getik of het geluid van stromend water is normaal, dit duidt niet op problemen. Maakt de koelkast echter veel lawaai dan is er mogelijk een defect aan de compressor (gebrom) of ventilator (gezoem). U kunt dan het beste een monteur inschakelen.
Ratelt de koelkast dan zijn dit vaak de leidingen aan de achterkant die trillen. Kijk of er iets tegen de achterkant aan komt en of de koelkast waterpas staat. Zorg ook voor genoeg ruimte achter de koelkast en maak het rooster regelmatig schoon.
Blijft de koelkast geluid maken? Een energiezuinige koelkast doet vaak langer over het koelprogramma. Heeft u geen energiezuinige koelkast dan is het goed om een monteur ernaar te laten kijken.
Slaat uw koelkast niet meer aan, dan kan dit diverse oorzaken hebben:
- Thermostaat kapot. De koelkast meet de temperatuur niet goed en gaat daardoor niet meer koelen als de temperatuur stijgt. Slaat de koelkast wel aan als u de temperatuur anders instelt? Het komt ook voor dat uw koelkast de temperatuur niet goed kan meten door ijsvorming of vuil in de koelkast.
- Compressor kapot. Deze kan defect zijn of oververhit raken. Zorg bij oververhitting voor voldoende ruimte om de koelkast (luchtstroom). Maak ook de roosters aan de achterkant van de koelkast goed schoon.
- De koelkast krijgt geen stroom. Brandt het lampje van de koelkast wel nog?
- Ontdooistand vastgelopen. Heeft u de ontdooistand onlangs gebruikt?
De koelkast blijft aanslaan in de volgende gevallen:
- Thermostaat is kapot. De thermostaat is defect of hij werkt niet goed meer door ijsvorming in de koelkast.
- Mogelijk komt er te weinig gas in de compressor. Het bijvullen van gas heeft bij een lek slechts kort effect.
- Deur sluit niet goed. Als er warme lucht in de koelkast komt blijft hij koelen. Let op bij inbouw: is het frontje wel goed geplaatst?
Als de koelkast lekt aan de binnenkant komt dit bijna altijd door een verstopt afvoergaatje. Condens uit de koelkast loopt weg naar een opvangbak. Is het afvoergaatje verstopt dan kan dit water niet wegstromen. Steek een wattenstaafje of satéprikker in het gaatje om deze open te maken. Zorg er ook voor dat de koelkast waterpas staat zodat het water goed weg kan stromen.
Als de deur niet goed sluit komt er veel vochtige lucht uit de keuken in uw koelkast. Controleer de deur. Let op versleten deurrubbers. Ook kan bij inbouwkoelkasten het frontje klemmen waardoor de deur niet goed sluit.
Lekt er water op uw vloer dan is de opvangbak voor condens vaak lek. Dit is een plastic bak onderin de koelkast. Loop deze na op gaten of scheuren.
Heel soms zien we dat de lekkage komt door een defecte waterinlaatklep of een kapot waterfilter. Controleer ook de waterslang.
Bacteriën en schimmels kunnen ervoor zorgen dat uw koelkast gaat stinken. Waarschijnlijk heeft u de koelkast al schoongemaakt vanbinnen. Heeft u daarbij ook de deurrubbers goed schoongemaakt? Hier kan veel viezigheid onder verstopt zitten. Maak ook het afvoergootje voor condens goed schoon. Hier kan vuil en vocht ophopen als het gaatje naar de afvoer verstopt zit. Ontstop dit gaatje met een wattenstaafje of satéprikker. Daarnaast kan de opvangbak voor condens onderin de koelkast gaan stinken. Maak ook deze goed schoon.
De stank kan ook door een lek in uw koelkast komen. Heeft er onlangs een verpakking van etenswaren gelekt? Bijvoorbeeld een pak melk. Mogelijk is dit vocht tussen het isolatiemateriaal gekomen. Let op scheurtjes in uw koelkast of afgebroken stukjes. Hier kan vuil in gaan zitten.
Nog steeds last van stank? Bij drogisten kunt u een koelkast ei kopen dat geur absorbeert. Ook zijn er verschillende huismiddelen (o.a. theezakjes) om stank te absorberen.
Bevroren druppels of een dun laagje ijs op de achterwand van de koelkast kan weinig kwaad. Zit er echter veel ijs op de achterwand dan is er een probleem met uw koelkast. IJs in de koelkast is bevroren condens. IJsvorming kan optreden door: temperatuurverschillen in de koelkast, te veel vocht in de koelkast of vocht dat niet weg kan. Zo gaat u ijsvorming tegen:
- Open de koelkastdeur niet te vaak. Vochtige lucht komt hierdoor in uw koelkast.
- Controleer of de koelkastdeur goed sluit. (Let op versleten deurrubbers of een klemmend inbouw paneel.)
- Voorkom dat vocht uit voedsel in uw koelkast komt. Laat warm eten afkoelen voordat u het in de koelkast zet. Doe groente en fruit in de groentelade.
- Ontstop het afvoergaatje voor condens als deze verstopt zit (met een wattenstaafje).
- Plaats de koelkast op een koele plaats. Niet in de zon of bij radiatoren.
- Zorg voor voldoende ruimte om de koelkast (achterkant en bovenkant minstens 10 cm). Voor luchtcirculatie is achter de koelkast minstens 10 cm ruimte nodig.
- Stel de koelkast minder koud in.
Te veel ijsvorming komen we soms tegen als de sensoren in de koelkast niet goed werken. Ook kan er een verstopping in het koelsysteem zitten.
Ligt er water onderin de koelkast dan komt dit bijna altijd door een verstopt afvoergaatje. Gootjes in de koelkastwand voeren condenswater af. Dit water stroomt door een gaatje naar een opvangbak. Zitten de afvoergaatjes echter verstopt dan kan het water niet weg. Onderin de koelkast blijft dan water achter. Ontstop de afvoergaatjes met een wattenstaafje. Zorg er daarnaast voor dat uw koelkast waterpas staat.
Als de lucht in de koelkast erg vochtig is ontstaat er condens. Enige condens is normaal, vooral in de zomer. Te veel condens is echter vervelend. Eten bederft sneller in een vochtige koelkast. Daarnaast kost het koelen meer stroom. Om de luchtvochtigheid en daarmee condensvorming te beperken doet u het volgende:
- Open de koelkastdeur niet te vaak. Vochtige lucht komt hierdoor in uw koelkast.
- Controleer of de koelkastdeur goed sluit. (Let op versleten deurrubbers of een klemmend inbouw paneel.)
- Voorkom dat vocht uit voedsel in uw koelkast komt. Laat warm eten afkoelen voordat u het in de koelkast zet. Doe groente en fruit in de groentelade.
- Ontstop het afvoergaatje voor condens als deze verstopt zit (met een wattenstaafje).
- Zet de koelkast waterpas.
- Maak de koelkast altijd goed droog na het schoonmaken.
Teveel condens kan ook duiden op koelelementen die niet goed meer werken. Is dit het geval dan heeft u een monteur nodig.
Koelt uw koelkast niet voldoende meer dan kan dit komen door:
- Thermostaat of compressor is defect.
- Radiator of roosters van de koelkast zitten verstopt met stof.
- Koelkastdeur sluit niet goed. (Let op de deurrubbers en klemmende inbouw frontjes.)
- Er zit een lek of verstopping in het koelsysteem.
- Door (te veel) ijsvorming in de koelkast werken onderdelen niet goed meer.
- Koelkast is te koud afgesteld. 3-4 graden is voldoende.
- De koelkast zit te vol.
Een koelkast blijft soms langdurig geluid maken. Dit kan veel verschillende redenen hebben:
- De thermostaat is kapot.
- De deur sluit niet goed.
- Onderdelen werken niet goed door ijsvorming.
- De koelkast staat niet waterpas.
- De koelkast zit te vol of is net volgeladen.
- Er staat warm eten in de koelkast.
- De leidingen aan de achterkant trillen of komen ergens tegenaan.
- Te weinig gas in de koelkast. (Er kan een lek zitten.)
- De temperatuur is te laag ingesteld.
- Het is erg warm in de ruimte waar de koelkast staat.
Daarnaast maken sommige typen koelkasten langer geluid dan gemiddeld. Energiezuinige koelkasten doen vaak langer over het koelen. Ook hebben veel moderne koelkasten een invertermotor. Deze koelt constant in plaats van tussenpozen.
Heeft u een ander probleem met uw koelkast? Lees dan verder of neem direct contact op!
Koelkast reparatie in Breda
Als gevolg van een kapotte koelkast zit u mogelijk met verschillende vragen. Waar laat u de etenswaren uit de koelkast? Hoe voorkomt u dat het gesmolten ijs in de koelkast voor vochtproblemen zorgt? Kunt u de koelkast zelf repareren, of moet deze vervangen worden? Twistoo biedt u graag hulp bij een professionele koelkast reparatie in Breda. De aangesloten vakmensen bij Twistoo hebben een ruime ervaring in het vervangen van kapotte onderdelen in de koelkast. Zo hoeft u niet direct te investeren in een nieuw model, maar kunt u de huidige koelkast nog jaren blijven gebruiken. Wel zo voordelig!
Het grote aantal onderdelen in een koelkast maakt het lastig om tot de bron van een probleem te komen. Is de compressor in de koelkast defect, of gaat het om een kapotte thermostaat? Heeft u wellicht te maken met kapotte deurrubbers? De monteurs sporen de bron van het defect aan uw koelkast op en voeren waar mogelijk een koelkast reparatie in Breda voor u uit. Zij vervangen hierbij enkel onderdelen die ernstig versleten of beschadigd zijn. Zo betaalt u nooit te veel voor het herstel van uw kapotte witgoed.
Veel voorkomende problemen met koelkasten
De thermostaat en compressor zijn voorbeelden van onderdelen die regelmatig voor een defect aan de koelkast zorgen. In het geval van de thermostaat kan een koelkast reparatie in Breda ervoor zorgen dat u de koelkast langer kunt blijven gebruiken. De thermostaat is vrij eenvoudig te vervangen en kost relatief weinig als los onderdeel. Een compressor vervangen is echter lastiger! Dit onderdeel kost in tegenstelling tot de thermostaat veel en is moeilijk te bereiken. De monteurs kunnen u adviseren over het nut van een koelkast reparatie in deze situatie.
Naast een defect aan de thermostaat en compressor kunnen er verschillende andere oorzaken worden aangewezen. Denk ook aan een verkeerde montage van een koelkast in een inbouwkeuken. Of wat te denken van gescheurde deurrubbers? Gelukkig kunt u de deurrubbers zelf vervangen. Dit onderdeel is daarbij voor een lage prijs los aan te schaffen.
Lekkages in de koelkast oplossen
Lastiger wordt het wanneer u te maken krijgt met lekkages. Er zijn diverse soorten lekkages die op kunnen treden. Wist u dat er een kleine hoeveelheid, zeer brandbaar gas in de koelkast zit? Bij een gaslek is een koelkast reparatie in Breda vaak geen optie meer. Een zeer klein lek kan al voor het lekken van gas zorgen. Zo’n lek is lastig te vinden en lang niet altijd te herstellen. Daarbij is het bij wet verboden om de hoeveelheid gas aan te vullen.
Ook bij een lekkage van koelvloeistof kunnen de monteurs niet altijd voor een oplossing zorgen. Een koelkast reparatie in Breda uitvoeren kan hierbij zelfs gevaarlijk zijn. De koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Het is daarom sterk af te raden om een dergelijke reparatie zelf uit te voeren.
Kortsluiting in de koelkast verhelpen
Naast de lekkages van gas en koelvloeistof kan ook een kortsluiting voor gevaarlijke situaties zorgen. Een kortsluiting ontstaat onder meer op het moment dat elektriciteitskabels bloot komen te liggen. Raken de blootliggende kabels elkaar aan, dan zorgt dit voor een enorme hoeveelheid stroom. In het ergste geval resulteert het zelfs in een brand! Ook wanneer vocht in aanraking komt met de blootliggende kabels kan dit voor kortsluiting zorgen. Het is verstandig om de stekker van de koelkast uit het stopcontact te halen. Raak de blootliggende kabels daarbij nooit aan. Het voorkomt lichamelijk letsel of brand in huis.
Direct contact met de monteur in Breda?
Direct contact met de monteur in Breda?
Kapotte koelkast zelf repareren of laten doen
Eerder beschreven we al, dat sommige koelkast reparaties in Breda ook door uzelf kunnen worden uitgevoerd. Het vervangen van gescheurde deurrubbers is hiervan een goed voorbeeld. U bestelt de rubbers los bij de leverancier of in een webwinkel. Vaak vindt u in de handleiding van uw koelkast instructies voor het vervangen van de rubbers. Andere reparaties aan uw kapotte koelkast kunt u beter aan een vakman overlaten. Onderstaand vindt u voorbeelden van reparaties die de aangesloten monteurs bij Twistoo graag voor u uitvoeren.
- Het vervangen van een kapotte compressor in de koelkast;
- Het herstellen van een kapot koelelement;
- Het verhelpen van diverse soorten lekkages (gas en koelvloeistof);
- Het oplossen van een kortsluiting;
- Het ontstoppen van het koelsysteem;
- Het opsporen van de bron van een defect.
Zorg dat u de koelkast regelmatig reinigt
Hoewel bovenstaande koelkast reparaties in Breda lastig zelf uit te voeren zijn, kunt u de noodzaak hiervan proberen te voorkomen. Dit doet u door de koelkast regelmatig grondig schoon te maken. Niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenzijde! Aan de achterkant van uw koelkast zit zeer waarschijnlijk een groot rooster. Het rooster vangt door het jaar heen veel stof, wat voor problemen met de koelkast kan zorgen.
Tip: kijk ook naar de afvoergaatjes in de koelkast! U kunt deze gaatjes eenvoudig schoonmaken met een wattenstaafje. Maak in geen geval gebruik van scherpe voorwerpen.
Koelkast reparatie in Breda uitvoeren of vervangen
Het uitvoeren van een koelkast reparatie in Breda is niet altijd de meest rendabele oplossing. Soms is het slimmer om voor een nieuwe koelkast te kiezen. Factoren die van invloed zijn op uw keuze:
- Leeftijd van uw apparaat
- Het merk van de koelkast
- Het energielabel
- Kosten voor een kapot onderdeel
Defecte koelkasten van tien tot vijftien jaar oud gaan vaak geen jaren meer mee. In zo’n geval is een koelkast reparatie in Breda zodoende niet rendabel. Daarbij hebben deze oude koelkasten vaak een grijs energielabel. Door voor een nieuwe koelkast te kiezen profiteert u van een lager energieverbruik. Dit merkt u op uw energierekening, welke op jaarbasis met tientallen euro’s af kan nemen.
Kosten voor losse onderdelen in koelkasten
Sommige onderdelen kosten slechts een paar euro, wanneer u deze los koopt. Andere onderdelen vergen een grotere investering. Het is bepalend voor de keuze tussen een koelkast repareren of vervangen. Voorbeelden van onderdelen die voor een klein bedrag vervangen kunnen worden zijn onder andere:
- Thermostaat
- Deurrubbers
- Lampjes
- Knoppen
- Scharnieren
- Vakjes en schappen
Bij het vervangen van deze onderdelen is een koelkast reparatie in Breda vrijwel altijd voordeliger, dan het kopen van een nieuwe koelkast.
Werkwijze bij een koelkast reparatie
Heeft u een kapotte koelkast die u wilt laten repareren? De aangesloten monteurs bij Twistoo komen graag bij u langs, om de oorzaak van het defect aan de koelkast te achterhalen. Op basis van dit onderzoek werken we een kostenindicatie voor u uit. Mocht u dit wensen, dan kunnen we u adviseren over het nut van een koelkast reparatie in Breda. Mogelijk is het vervangen van uw apparaat voordeliger. Door de koelkast door een vakman te laten repareren weet u zeker, dat een probleem zich niet snel nog eens voor zal doen.
De monteur bij u in de buurt kan koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim voor u repareren.
Werkwijze
Tarieven
De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:
- All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
- €19,50 voor ieder volgend kwartier.

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken






Neem contact op met de monteur
Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.
Over Twistoo
Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.
De aangesloten witgoed monteurs
U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.
Over Twistoo
Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.
Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.
Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.
Meld uw storing
Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.