ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas voert de monteur geen koelkast reparaties uit in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Breda.

Koelkast reparatie in Breda – Vind bij Twistoo uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De monteur repareert uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Witgoed monteur

Twistoo logo

Wij zijn Twistoo

Op dit moment is er in deze regio helaas nog geen witgoed monteur actief. Heeft u geen klus, maar een algemene vraag over Twistoo of bent u zelf een witgoed monteur? Dan kunt u hier contact met ons opnemen via e-mail.

Twistoo is een witgoed reparatie platform dat in Nederland actief is. De monteurs aangesloten bij Twistoo zijn ten eerste gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan witgoed apparaten. De professionele witgoed monteur kunnen elk merk apparaat repareren.

Uw witgoed probleem repareren? Neem contact op.

pijl

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Breda

Als gevolg van een kapotte koelkast zit u mogelijk met verschillende vragen. Waar laat u de etenswaren uit de koelkast? Hoe voorkomt u dat het gesmolten ijs in de koelkast voor vochtproblemen zorgt? Kunt u de koelkast zelf repareren, of moet deze vervangen worden? Twistoo biedt u graag hulp bij een professionele koelkast reparatie in Breda. De aangesloten vakmensen bij Twistoo hebben een ruime ervaring in het vervangen van kapotte onderdelen in de koelkast. Zo hoeft u niet direct te investeren in een nieuw model, maar kunt u de huidige koelkast nog jaren blijven gebruiken. Wel zo voordelig!

Het grote aantal onderdelen in een koelkast maakt het lastig om tot de bron van een probleem te komen. Is de compressor in de koelkast defect, of gaat het om een kapotte thermostaat? Heeft u wellicht te maken met kapotte deurrubbers? De monteurs sporen de bron van het defect aan uw koelkast op en voeren waar mogelijk een koelkast reparatie in Breda voor u uit. Zij vervangen hierbij enkel onderdelen die ernstig versleten of beschadigd zijn. Zo betaalt u nooit te veel voor het herstel van uw kapotte witgoed.

Veel voorkomende problemen met koelkasten

De thermostaat en compressor zijn voorbeelden van onderdelen die regelmatig voor een defect aan de koelkast zorgen. In het geval van de thermostaat kan een koelkast reparatie in Breda ervoor zorgen dat u de koelkast langer kunt blijven gebruiken. De thermostaat is vrij eenvoudig te vervangen en kost relatief weinig als los onderdeel. Een compressor vervangen is echter lastiger! Dit onderdeel kost in tegenstelling tot de thermostaat veel en is moeilijk te bereiken. De monteurs kunnen u adviseren over het nut van een koelkast reparatie in deze situatie.

Naast een defect aan de thermostaat en compressor kunnen er verschillende andere oorzaken worden aangewezen. Denk ook aan een verkeerde montage van een koelkast in een inbouwkeuken. Of wat te denken van gescheurde deurrubbers? Gelukkig kunt u de deurrubbers zelf vervangen. Dit onderdeel is daarbij voor een lage prijs los aan te schaffen.

Lekkages in de koelkast oplossen

Lastiger wordt het wanneer u te maken krijgt met lekkages. Er zijn diverse soorten lekkages die op kunnen treden. Wist u dat er een kleine hoeveelheid, zeer brandbaar gas in de koelkast zit? Bij een gaslek is een koelkast reparatie in Breda vaak geen optie meer. Een zeer klein lek kan al voor het lekken van gas zorgen. Zo’n lek is lastig te vinden en lang niet altijd te herstellen. Daarbij is het bij wet verboden om de hoeveelheid gas aan te vullen.

Ook bij een lekkage van koelvloeistof kunnen de monteurs niet altijd voor een oplossing zorgen. Een koelkast reparatie in Breda uitvoeren kan hierbij zelfs gevaarlijk zijn. De koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Het is daarom sterk af te raden om een dergelijke reparatie zelf uit te voeren.

Kortsluiting in de koelkast verhelpen

Naast de lekkages van gas en koelvloeistof kan ook een kortsluiting voor gevaarlijke situaties zorgen. Een kortsluiting ontstaat onder meer op het moment dat elektriciteitskabels bloot komen te liggen. Raken de blootliggende kabels elkaar aan, dan zorgt dit voor een enorme hoeveelheid stroom. In het ergste geval resulteert het zelfs in een brand! Ook wanneer vocht in aanraking komt met de blootliggende kabels kan dit voor kortsluiting zorgen. Het is verstandig om de stekker van de koelkast uit het stopcontact te halen. Raak de blootliggende kabels daarbij nooit aan. Het voorkomt lichamelijk letsel of brand in huis.

Direct contact met de monteur in Breda?

Direct contact met de monteur in Breda?

Kapotte koelkast zelf repareren of laten doen

Eerder beschreven we al, dat sommige koelkast reparaties in Breda ook door uzelf kunnen worden uitgevoerd. Het vervangen van gescheurde deurrubbers is hiervan een goed voorbeeld. U bestelt de rubbers los bij de leverancier of in een webwinkel. Vaak vindt u in de handleiding van uw koelkast instructies voor het vervangen van de rubbers. Andere reparaties aan uw kapotte koelkast kunt u beter aan een vakman overlaten. Onderstaand vindt u voorbeelden van reparaties die de aangesloten monteurs bij Twistoo graag voor u uitvoeren.

 • Het vervangen van een kapotte compressor in de koelkast;
 • Het herstellen van een kapot koelelement;
 • Het verhelpen van diverse soorten lekkages (gas en koelvloeistof);
 • Het oplossen van een kortsluiting;
 • Het ontstoppen van het koelsysteem;
 • Het opsporen van de bron van een defect.

Zorg dat u de koelkast regelmatig reinigt

Hoewel bovenstaande koelkast reparaties in Breda lastig zelf uit te voeren zijn, kunt u de noodzaak hiervan proberen te voorkomen. Dit doet u door de koelkast regelmatig grondig schoon te maken. Niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenzijde! Aan de achterkant van uw koelkast zit zeer waarschijnlijk een groot rooster. Het rooster vangt door het jaar heen veel stof, wat voor problemen met de koelkast kan zorgen.

Tip: kijk ook naar de afvoergaatjes in de koelkast! U kunt deze gaatjes eenvoudig schoonmaken met een wattenstaafje. Maak in geen geval gebruik van scherpe voorwerpen.

Koelkast reparatie in Breda uitvoeren of vervangen

Het uitvoeren van een koelkast reparatie in Breda is niet altijd de meest rendabele oplossing. Soms is het slimmer om voor een nieuwe koelkast te kiezen. Factoren die van invloed zijn op uw keuze:

 • Leeftijd van uw apparaat
 • Het merk van de koelkast
 • Het energielabel
 • Kosten voor een kapot onderdeel

Defecte koelkasten van tien tot vijftien jaar oud gaan vaak geen jaren meer mee. In zo’n geval is een koelkast reparatie in Breda zodoende niet rendabel. Daarbij hebben deze oude koelkasten vaak een grijs energielabel. Door voor een nieuwe koelkast te kiezen profiteert u van een lager energieverbruik. Dit merkt u op uw energierekening, welke op jaarbasis met tientallen euro’s af kan nemen.

Kosten voor losse onderdelen in koelkasten

Sommige onderdelen kosten slechts een paar euro, wanneer u deze los koopt. Andere onderdelen vergen een grotere investering. Het is bepalend voor de keuze tussen een koelkast repareren of vervangen. Voorbeelden van onderdelen die voor een klein bedrag vervangen kunnen worden zijn onder andere:

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Bij het vervangen van deze onderdelen is een koelkast reparatie in Breda vrijwel altijd voordeliger, dan het kopen van een nieuwe koelkast.

Werkwijze bij een koelkast reparatie

Heeft u een kapotte koelkast die u wilt laten repareren? De aangesloten monteurs bij Twistoo komen graag bij u langs, om de oorzaak van het defect aan de koelkast te achterhalen. Op basis van dit onderzoek werken we een kostenindicatie voor u uit. Mocht u dit wensen, dan kunnen we u adviseren over het nut van een koelkast reparatie in Breda. Mogelijk is het vervangen van uw apparaat voordeliger. Door de koelkast door een vakman te laten repareren weet u zeker, dat een probleem zich niet snel nog eens voor zal doen.

De monteur bij u in de buurt kan koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim voor u repareren.

Werkwijze

1. Diagnose

De monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Breda

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Neem contact op met de monteur

Twistoo helpt u graag verder. Er is echter in uw woonplaats nog geen monteur beschikbaar, maar hier wordt hard voor u aan gewerkt.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk platform voor witgoed reparatie, wij zorgen ervoor dat iedere inwoner van Nederland eenvoudig een monteur kan vinden.

De aangesloten witgoed monteurs

U kunt de monteur inschakelen voor alle type witgoed reparatie in uw regio. Bel de vakman, en deze komt direct naar u toe. Hij is snel ter plaatse, vaak helpt hij u dezelfde dag nog. U kunt de monteur voor alle merken witgoed inschakelen, van Miele tot Samsung.

 

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu