ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Koelkast reparatie in Amsterdam – Twistoo is uw vakman

Last van een kapotte koelkast? Wij repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Amsterdam

Een defect aan uw koelkast kan grote gevolgen hebben! Waar laat u de etenswaren in uw koelkast? Kiest u direct voor een nieuwe koelkast, of laat u een koelkast reparatie in Amsterdam uitvoeren? Vaak blijkt het vervangen van de koelkast niet direct noodzakelijk te zijn. Mogelijk is een onderdeel versleten of op andere wijze beschadigd, waardoor het vervangen hiervan voldoende is. Twistoo helpt u graag bij het repareren van een kapotte koelkast! Wij inventariseren de schade aan het apparaat en geven u inzicht in de mogelijkheden die u heeft. Wat zijn de kosten voor een koelkast reparatie in Amsterdam? Is het rendabel om uw koelkast nog te repareren, wanneer deze al wat ouder is? Onze ervaren monteurs vertellen het u graag!

Veel voorkomende defecten in koelkasten

Wist u dat er meer dan acht mogelijke oorzaken aan te wijzen zijn voor een defect aan uw koelkast? De meest kwetsbare onderdelen in uw koelkast zijn de thermostaat en de compressor. Zeker een thermostaat is relatief eenvoudig te vervangen. Daarbij kost dit onderdeel u weinig. Het vervangen van de kapotte compressor in uw koelkast is lastiger. Ook brengt een dergelijke koelkast reparatie in Amsterdam aanzienlijk hogere kosten met zich mee, dan het vervangen van de thermostaat. Het geeft aan hoe belangrijk het is, om uit te zoeken wat de oorzaak van uw niet werkende koelkast is.

Andere onderdelen waaraan slijtage op kan treden zijn onder meer deurrubbers, leidingen en bijvoorbeeld elektriciteitskabels. Ook het lekken van koelvloeistof komt voor. In dit geval is het onverstandig een koelkast reparatie in Amsterdam zelf uit te voeren. Koelvloeistof is namelijk zeer giftig en kankerverwekkend.

Versleten deurrubbers laten vervangen

De rubbers op de deur van uw koelkast zorgen dat deze op de juiste manier sluit. Dit is belangrijk om uw koelkast op de juiste temperatuur te houden en een onnodig hoog energieverbruik te voorkomen. Andere symptomen van kapotte deurrubbers in de koelkast zijn ijsvorming, een toename van het geluid rond de koelkast en bedorven eten.

Niet alleen kapotte rubbers kunnen ertoe leiden dat een koelkast niet goed sluit. Ook kan de koelkast op verkeerde wijze gemonteerd zijn bij een inbouwkeuken. Mogelijk zorgt een verkeerd aangebracht paneel voor het klemmen van de deur van uw koelkast. Twistoo helpt u het paneel opnieuw te plaatsen, zodat u uw koelkast op normale wijze kunt openen.

Gaslekkages en kortsluitingen

Veel mensen weten niet dat er gas verbruikt wordt door een koelkast. Dit is gas is ondanks de beperkte hoeveelheid zeer brandbaar. Zou u niet tijdig ingrijpen, dan loopt u het risico op een ernstige brand of explosie in huis. Het herstellen van een gaslekkage is vaak erg lastig bij een koelkast. In het geval van een gaslekkage zal daarom vaak worden aangeraden om uw defecte koelkast te vervangen. Twistoo kan voor u uitzoeken of een gaslekkage de daadwerkelijke oorzaak is van het probleem met uw koelkast.

Naast een gaslekkage kan ook een kortsluiting voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook nu is een koelkast reparatie in Amsterdam niet altijd de beste optie. Een kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door een defect verwarmingselement, door een doorgebrande printplaat of door een defect aan het startrelais. Mocht er sprake zijn van een kortsluiting in de koelkast, dan doet u er verstandig aan deze direct uit het stopcontact te halen.

Direct contact met onze monteur in Amsterdam?

Direct contact met onze monteur in Amsterdam?

Zelf repareren of laten doen

Eerder beschreven we verschillende oorzaken van een kapotte koelkast. Hierbij noemden we al, dat het uitvoeren van een koelkast reparatie in Amsterdam vaak niet eenvoudig is. Het vervangen van rubbers rond de deur van uw koelkast zou u zelf kunnen doen. In het geval van een gaslekkage of kortsluiting wordt dit afgeraden. U loopt het risico zelf verwond te raken. Daarbij kunt u de schade aan uw koelkast en andere keukenapparatuur verergeren.

Schoonmaken van een koelkast

Om de kans op een defect aan de koelkast te verkleinen, kunt u zelf een aantal stappen ondernemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het apparaat regelmatig schoonmaakt. Niet alleen aan de binnenzijde hiervan, maar bijvoorbeeld ook aan de achterzijde. Hier zitten vaak roosters, die erg stoffig kunnen worden. Let ook op een verstopping van afvoergaatjes in de koelkast. Deze kunt u ontstoppen met een wattenstaafje. Gebruik nooit scherpe voorwerpen! Ook niet onbelangrijk: controleer regelmatig of de koelkast waterpas staat en niet direct aansluit op wanden. Zou dit wel het geval zijn, dan kan de lucht niet goed worden afgevoerd.

Klussen voor een monteur van Twistoo

Twijfelt u over het zelf uitvoeren van een koelkast reparatie in Amsterdam? Onderstaand hebben we een aantal reparaties op een rijtje gezet, die u het beste door een monteur uit kunt laten voeren. Gaat u hiermee zelf aan de slag, dan levert dat mogelijk gevaarlijke situaties op.

 • Defecte compressor vervangen
 • Defect koelelement vernieuwen
 • Kortsluiting oplossen
 • Lekkage (gas/koelvloeistof) oplossen
 • Verstopping in het koelsysteem herstellen

Koelkast reparatie in Amsterdam rendabel?

Er zijn verschillende factoren die bepalen of een koelkast reparatie in Amsterdam rendabel is. Hoe oud is uw koelkast? Wat is het merk van de koelkast? Hoe groen is uw apparaat? Over het algemeen gaat een koelkast van een gerenommeerde partij 15 jaar mee. Bij koelkasten met een leeftijd van 5 tot 10 jaar is een koelkast reparatie in Amsterdam het overwegen waard. Heeft u een oudere koelkast of een model van een minder bekend merk? In dat geval kan het vervangen hiervan goedkoper zijn.

Tip: kijk ook altijd naar het energielabel van uw apparaat. Moderne koelkasten verbruiken veel minder energie dan modellen van tien tot twintig jaar geleden. Het vervangen van zo’n oud model zorgt ervoor dat u bespaart op uw energiekosten.

Een koelkast reparatie in Amsterdam laten uitvoeren

Wanneer het defect aan uw koelkast veroorzaakt wordt door onderstaande onderdelen, dan is het vrijwel altijd rendabel om ze te laten vervangen.

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

Door dergelijke onderdelen door de monteurs van Twistoo te laten vervangen bent u ervan verzekerd, dat het probleem niet snel nog eens terugkeert. De kosten voor een dergelijke koelkast reparatie in Amsterdam zijn relatief laag.

Werkwijze van Twistoo

Monteurs van Twistoo helpen u bij het repareren van koelkasten van onder andere Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim. Hierbij repareren wij enkel onderdelen die ook daadwerkelijk aan vervanging toe zijn! Zo voorkomen we dat u onnodig veel betaalt voor het onderhoud aan uw witgoed. Daarbij voorzien we u vooraf van een indicatie van de kosten. Mocht het interessanter lijken om uw koelkast te vervangen in plaats van te repareren, dan zullen we dit altijd aangeven.

Wilt u ook een professionele koelkast reparatie in Amsterdam uit laten voeren? Wij komen graag bij u langs!

Werkwijze

1. Diagnose

Wij zullen eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

We komen bij u langs in Amsterdam en zorgen voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zullen wij overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

Twistoo werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €65,- (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Amsterdam

Wij werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

89% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend bedrijf gespecialiseerd in het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs verdeeld over Nederland zijn wij uw partner. Wij repareren elk merk apparaat. Met Twistoo vindt u een professionele witgoed monteur in uw regio. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens ons bezoek zullen wij uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateren wij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en wij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze aan ons zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. Onze garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Contact

U kunt ons inschakelen voor alle type koelkast reparatie in Amsterdam. Bel ons, en wij komen direct naar u toe! Wij zijn snel ter plaatse, vaak helpen wij u dezelfde dag nog! U kunt ons voor alle merken koelkasten inschakelen, van Miele tot Samsung.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu