ClickCease
 • Service in één dag
 • 100% eerlijke diagnose
 • Repareren alle merken
 • 3 maanden garantie

Helaas is er geen witgoed monteur actief in deze regio. Wij kunnen u voorlopig niet verder helpen in Almere.

Koelkast reparatie in Almere – Vind bij Twistoo uw vakman

Last van een kapotte koelkast? De aangesloten witgoed monteurs repareren uw koelkast in veel gevallen nog binnen één dag.

Veelvoorkomende problemen

Koelkast reparatie in Almere

Heeft u te maken met een defect aan uw koelkast? Een aangesloten witgoed monteur van Twistoo helpt u graag met een koelkast reparatie in Almere. Het repareren van de koelkast hoeft niet duur te zijn en voorkomt dat u een groot bedrag moet investeren in een nieuw apparaat. Mocht het laten uitvoeren van een reparatie niet rendabel zijn, dan zullen de monteurs u hierover adviseren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een ouder model koelkast, koelkasten van minder gerenommeerde producenten, enzovoorts. Monteurs aangesloten bij Twistoo vervangen enkel onderdelen die ernstig versleten of beschadigd zijn. Het voorkomt dat uw koelkast reparatie in Almere onnodig veel kost.

Bij een probleem met de koelkast zult u verschillende vragen hebben. Wat moet u bijvoorbeeld doen met de etenswaren uit de koelkast? Hoe voorkomt u dat het smeltende ijs in de koelkast voor vochtproblemen zorgt? Kunt u de bron van het defect aan de koelkast mogelijk zelf achterhalen? We vertellen u graag meer over veel voorkomende problemen met koelkasten.

Veel voorkomende defecten aan een koelkast

Wist u dat er meer dan acht verschillende defecten aan te wijzen zijn voor een niet werkende koelkast? Het gaat hierbij specifiek om het koelen van de koelkast. Een defect aan de verlichting of een knop in uw apparaat is hierbij niet meegenomen. Een veel voorkomend probleem is een koelkast die niet goed sluit. Dit kan het gevolg zijn van gescheurde deurrubbers, of bijvoorbeeld van een verkeerde montage in inbouwkeukens. Het vervangen van de rubbers helpt u het probleem op te lossen. Er zijn echter ook defecten, die minder makkelijk te herkennen zijn.

Lekkage in de koelkast

Een voorbeeld van een lastig te herkennen defect is een lekkage. Lekkages kunnen in verschillende vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkend koelsysteem. De koelvloeistof is zeer giftig en daarbij kankerverwekkend. Onze aangesloten monteurs raden om die reden aan altijd een professionele koelkast reparatie in Almere uit te laten voeren, wanneer u een dergelijk lek opmerkt. Mocht u te maken hebben met een gaslek, dan is een koelkast reparatie vaak niet meer mogelijk. Veel mensen weten niet dat er gas in hun koelkast zit, totdat zij plotseling een onverklaarbare gaslucht ruiken.

Kortsluiting in uw apparaat

Naast een lekkage kan ook een kortsluiting het niet koelen van de koelkast veroorzaken. Wist u dat een kortsluiting in het ergste geval voor een brand in huis kan zorgen? Reden genoeg om een kortsluiting in een vroeg stadium te laten verhelpen. Kortsluiting ontstaat onder meer, wanneer twee blootliggende kabels elkaar raken. Het bloot komen te liggen van kabels kan het gevolg zijn van een ernstige slijtage. Een andere mogelijke oorzaak van een kortsluiting is vocht wat in aanraking komt met een blootliggende kabel. De monteurs raden u aan de stekker uit het stopcontact te halen, wanneer u blootliggende kabels opmerkt. Voer bij kortsluiting nooit zelf een koelkast reparatie in Almere uit.

Problemen met de thermostaat en compressor

Twee onderdelen die regelmatig voor het niet koelen van een koelkast zorgen zijn de thermostaat en compressor. Een thermostaat is relatief goedkoop aan te schaffen als los onderdeel. Daarbij kunt u dit onderdeel eenvoudig laten vervangen. De thermostaat bevindt zich op een goed bereikbare plek in de koelkast. Het vervangen van een compressor is lastiger. Daarbij kost een compressor in verhouding tot de thermostaat veel meer. Het maakt een koelkast reparatie in Almere bij een defecte compressor niet altijd rendabel is. De monteur aangesloten bij Twistoo adviseert u hierover.

Direct contact met de monteur in Almere?

Direct contact met de monteur in Almere?

Zelf repareren of laten doen

Bij een kapotte koelkast kunt u overwegen zelf een reparatie uit te voeren. Deurrubbers kunt u bijvoorbeeld online bestellen of via de producent van uw koelkast opvragen. Het vervangen hiervan is vervolgens een relatief makkelijke klus. Er zijn echter ook diverse reparaties die u liever niet zelf uitvoert. Eerder beschreven we al, dat dit voor het oplossen van een kortsluiting geldt. U loopt het risico lichamelijk letsel op te lopen. Andere koelkast reparaties in Almere die u het beste door een monteur uit kunt laten voeren zijn onder andere:

 • Het vervangen van de compressor
 • Het vervangen van een koelelement
 • Het oplossen van verstoppingen in een koelelement
 • Het herstellen van lekkages

Ook voor het opsporen van de bron van een defect kunt u op een monteur aangesloten bij Twistoo rekenen. De ervaring die zij hebben in reparaties maakt dat ze de bron doorgaans snel gevonden hebben.

Koelkast repareren of vervangen in Almere

Naast het laten uitvoeren van een professionele koelkast reparatie in Almere, kunt u ook voor het vervangen van uw apparaat kiezen. Het vervangen van een kapotte koelkast is de beste keuze, wanneer uw koelkast ouder is dan 15 jaar. Doorgaans wordt een koelkast niet langer dan 15 jaar gebruikt. Bij koelkasten van minder bekende merken is de levensduur vaak nog minder lang.

Andere factoren om rekening mee te houden:

 • De kosten voor een los onderdeel
 • Het energielabel van uw koelkast

Bij oudere koelkasten loopt u niet alleen het risico dat er op korte termijn een nieuw probleem opspeelt. Ook hebben deze koelkasten vaak een grijs energielabel. Het vervangen van uw koelkast zorgt voor een besparing op uw energiekosten. Wist u dat deze besparing al snel op kan lopen tot enkele tientallen euro’s per jaar?

Kosten voor losse onderdelen

We beschreven al dat het vervangen van een thermostaat doorgaans aantrekkelijker is, dan het vervangen van de compressor. Een compressor kost relatief veel, wanneer u deze los aanschaft voor uw koelkast. Ook voor andere onderdelen is het raadzaam om vooraf uit te zoeken wat de kosten hiervan zijn als u deze los bestelt. Onze aangesloten monteurs helpen u hierbij, door na een analyse van het probleem een kostenindicatie aan te bieden.

Onderdelen waarbij het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Almere vrijwel altijd rendabel is zijn onder andere:

 • Thermostaat
 • Deurrubbers
 • Lampjes
 • Knoppen
 • Scharnieren
 • Vakjes en schappen

De werkwijze bij een koelkast reparatie in Almere

Een koelkast reparatie in Almere begint voor de aangesloten witgoed monteurs bij het opsporen van de bron. Hoe komt het dat uw apparaat niet meer goed koelt? Op basis van het gevonden defect stellen ze een kostenindicatie op. Indien gewenst kunnen ze u hierbij adviseren over het nut van het laten uitvoeren van een koelkast reparatie in Almere. Mogelijk is het interessanter om uw koelkast direct te vervangen voor een nieuw model. Door voor een professionele reparatie te kiezen weet u zeker, dat het opgeloste probleem zich niet snel nog eens voor zal doen. De monteurs werken enkel met kwalitatief goede onderdelen. Bij voorkeur van de leverancier van uw koelkast zelf.

U kunt bij de aangesloten monteurs van Twistoo terecht voor de reparatie van koelkasten van merken als Samsung, LG, Liebherr, Bosch, Siemens, Miele, Atag, AEG, Whirlpool, Zanussi, Bauknecht en Pelgrim.

Werkwijze

1. Diagnose

De witgoed monteur zal eerst door middel van een nauwkeurige diagnose het exacte probleem vaststellen.

2. Voorstel

De monteur komt bij u langs in Almere en zorgt voor een passend en transparant voorstel.

3. Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met het voorstel zal de monteur overgaan tot een snelle en vakkundige reparatie.

Tarieven

De witgoed monteur werkt op basis van een all-in tarief:

 • All in tarief €67,50 (inclusief btw, voorrijkosten en 15 minuten reparatietijd).
 • €19,50 voor ieder volgend kwartier.
koelkast reparatie Almere

De monteurs werken met apparaten van alle grote merken

miele logo
bosch logo
siemens logo
samsung logo
AEG logo
bauknecht Logo

86% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Over Twistoo

Twistoo is een landelijk opererend platform, wij brengen u in contact met gespecialiseerde bedrijven voor het repareren van witgoed. Met meer dan 12 erkende en betrouwbare monteurs aangesloten over heel Nederland, vindt u bij ons altijd een monteur. De professionele witgoed monteur in uw regio kan vrijwel elk merk apparaat repareren. Vaak wordt u binnen één dag al geholpen.

Tijdens het bezoek zal de witgoed monteur uw apparaat volledig nakijken. Hierbij constateert hij niet alleen wat de fout is, maar ook de algehele staat van het apparaat. Vervolgens ontvangt u een voorstel. Indien u akkoord gaat met dit voorstel en zij de benodigde onderdelen op voorraad hebben wordt de reparatie direct bij u thuis uitgevoerd, indien er onderdelen moeten worden besteld zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt zodra deze onderdelen aan hen zijn geleverd.

Heel soms komt het voor dat een apparaat of een deel ervan mee zal moeten worden genomen naar de werkplaats, zoals sommige magnetrons of andere apparaten met een elektronisch of ander defect. De garantietermijn op de uitgevoerde reparatie is 3 maanden.

Contact

U kunt de witgoed monteur inschakelen voor alle type koelkast reparatie in Almere. Vind hier uw monteur en bel! De monteur komt direct naar u toe! Ze zijn snel ter plaatse, vaak helpen ze u dezelfde dag nog! U kunt de monteur voor alle merken koelkasten inschakelen, van Miele tot Samsung.

Meld uw storing

Vraag een reparatie aan via onderstaand formulier. Na het melden van uw storing wordt u zo snel mogelijk ingepland voor een reparatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu