ClickCease

Hoe lang gaat uw vaatwasser mee?

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Hoe lang gaat een vaatwasser mee? Een vaatwasser gaat ongeveer 6 tot 12 jaar mee. De precieze levensduur is lastig in te schatten. Hoe lang een vaatwasser meegaat, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de kwaliteit van het apparaat een grote rol. Over het algemeen gaan vaatwasmachines van hogere kwaliteit langer mee. Bijvoorbeeld doordat ze gebouwd zijn van sterkere materialen of betere onderdelen bevatten. Dit betekent dat de levensduur van een vaatwasser per merk kan verschillen. Zo gaan duurdere merken vaak langer mee dan de goedkopere. Een andere factor die de levensduur beïnvloedt, is de wijze waarop u de vaatwasser gebruikt. Als u uw vaatwasser regelmatig gebruikt en vaak overvol laadt, zal deze eerder slijten dan een machine die weinig wordt gebruikt. Daarnaast is onderhoud belangrijk om uw vaatwasmachine lang mee te laten gaan. Geef uw vaatwasser regelmatig een reinigingsbeurt om slijtage te verminderen. 

Repareren of vervangen 

Afgezien van de gemiddelde levensduur, kunt u problemen ervaren met uw vaatwasser. Sommige problemen kunt u zelf oplossen, maar helaas is dit niet altijd het geval. Voor complexe problemen moet u een monteur laten komen om de vaatwasser te repareren. Dit kost vaak geld als de garantietermijn is verstreken. Vooral als uw vaatwasser oud is, kunnen reparaties herhaaldelijk voorkomen. U vraagt zich dan misschien af: “Heeft het nog zin om mijn vaatwasser te repareren?”. Voor het maken van deze beslissing zijn er een aantal dingen waarmee u rekening kunt houden:

  • De kosten van de reparatie: Probeer te achterhalen wat er gerepareerd moet worden en maak een inschatting van de kosten. Vergelijk de verwachte kosten vervolgens met de prijs van een nieuwe vaatwasser en bepaal of u de reparatie waard vindt. Voorbeelden van onderdelen die goedkoop zijn om te vervangen zijn de sproeiarmen, filter en deurafdichting. Onderdelen die duur zijn om te repareren zijn onder andere de waterinlaatklep, pomp en het verwarmingselement.  
  • Frequentie van het probleem: Het kan zijn dat het probleem zich herhaaldelijk voor blijft doen. Ook na meerdere reparaties. In dit geval is uw vaatwasser misschien echt aan vervanging toe. 
  • Staat van de vaatwasser: Beoordeel de algemene staat van de vaatwasser. Misschien maakt uw vaatwasser al langere tijd minder goed schoon of merkt u andere tekenen van slijtage. Gaat dit niet om een aanwijsbaar probleem maar om de verminderde staat van de wasmachine? Dan is het vervangen van de vaatwasser waarschijnlijk de beste optie. 
  • Leeftijd van de vaatwasser: Ga na hoe oud uw vaatwasser is. Wanneer uw vaatwasser ouder is dan 10 jaar begint deze waarschijnlijk op zijn eind te lopen. In dit geval kan het zonde zijn om hem nog te laten repareren. U kunt dan beter een nieuwe vaatwasser aanschaffen. Bovendien zijn nieuwe modellen vaak energiezuiniger. Zo bespaart u niet alleen op de vele reparaties, maar ook op energiekosten! 

Monteur inschakelen 

Op de vraag “Hoe lang gaat een vaatwasser mee?” is dus geen eenduidig antwoord. Over het algemeen gaan vaatwassers wel erg lang mee. Wanneer deze kapot is, hoeft u de vaatwasser dus ook niet direct te vervangen. Vooral als de vaatwasser nog redelijk nieuw is of als het om een makkelijk te verhelpen probleem gaat. Schakel daarom de hulp in van een Twistoo monteur in. Zo heeft u lang plezier van uw vaatwasser!  

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu