ClickCease

Hoe kan ik het frontpaneel van mijn vaatwasser verwijderen?

frontpaneel vaatwasser verwijderen

Redenen om het frontpaneel van uw vaatwasser te verwijderen

De grootste reden om het frontpaneel van uw vaatwasser te verwijderen is om het te vervangen met een nieuw exemplaar dat bij uw keukeninterieur past. Daarnaast kunt u ook het frontpaneel van uw vaatwasser verwijderen omdat het paneel niet voldoet aan de specificaties van de verkregen installatie instructies. Hierdoor maakt de vaatwasser veel geluid of valt de deur iedere keer open. Door het frontpaneel te vervangen voor een lichter model worden deze problemen direct opgelost.

Stappenplan voor frontpaneel verwijderen en nieuwe erop plaatsen

In vier stappen leggen wij u uit, hoe u het frontpaneel van uw vaatwasser kunt verwijderen

1. Oude frontpaneel vaatwasser verwijderen

Haal uw huidige frontpaneel weg door de vaatwasser deur eraf te schroeven met een schroevendraaier. De schroeven bevinden zich in de hoeken aan de binnenkant van uw vaatwasser deur. Doe vervolgens de deur weer dicht en til het oude paneel eraf.

2. Zoek een vervangend exemplaar

Het is niet mogelijk om een los frontpaneel in de winkel te kopen. U moet dus een nieuw exemplaar aanvragen bij uw leverancier. Voordat u dit kan doen, moet u eerst op zoek gaan naar het typeplaatje. Over het algemeen is dit te vinden in een van uw keukenkastjes. Op deze manier kun u achterhalen wie uw leverancier is en wat voor een soort keuken u heeft.

3. Boorgaten op het frontpaneel markeren

Het is van belang dat uw nieuwe frontpaneel voldoet aan de specificaties. Bestudeer dan ook eerst de bijbehorende handleiding. Zo weet u precies waar de schroeven moeten komen. Heeft u geen handleiding meer en kunt u deze ook niet online vinden? Vergelijk in dat geval uw oude frontpaneel met uw nieuwe frontpaneel en markeer waar de schroeven horen te zitten.

4. Nieuw frontpaneel vastzetten

Schroef het nieuwe frontpaneel aan de binnenkant van uw vaatwasser deur vast. Open daarna uw vaatwasser deur een paar keer ter controle. Herhaal stap drie als blijkt dat het frontpaneel niet goed vast is geschroefd.

Mocht het u niet lukken om het frontpaneel van uw vaatwasser te verwijderen, schakel dan de hulp in van een van de Twistoo monteurs.

Vaatwasser
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen onze monteurs u dezelfde dag nog!

Waar kunnen we u mee helpen?

Menu