ClickCease

Help, mijn vaatwasser maakt kortsluiting!

Vaatwasser maakt kortsluiting

Na een lange dag gaat u na het dineren eindelijk op de bank zitten. Maar dan slaan de stoppen door. Hoe kan dit? Wat kan dit zijn? U gaat kijken in de keuken en ziet dat de vaatwasser is uitgeslagen. Uw vaatwasser maakt kortsluiting. U wilt dit probleem zo snel mogelijk verholpen hebben.

Is het de vaatwasser?

Controleer allereerst of het écht uw vaatwasser is die de kortsluiting maakt. Dit kunt u zien door te kijken in de groepenkast. Bekijk de groep waarop uw vaatwasser is aangesloten. Staat de aardlekschakelaar naar beneden? Dan is er sprake van kortsluiting. Probeer eerst de aardlekschakelaar weer terug te zetten. Indien hij direct weer terugslaat, kunt u er van uit gaan dat er sprake is van kortsluiting. Dit hoeft nog niet te betekenen dat het uw vaatwasser is.

Onderzoek de bron van de kortsluiting

Om weer gebruik te kunnen maken van uw vaatwasser, moet de bron van de kortsluiting worden gezocht. Als u dit zelf wil doen, laat voor uw eigen veiligheid de aardlekschakelaar dan omlaag/uit staan. Verwijder de stekker van uw vaatwasser en schakel de aardlekschakelaar weer in. Als de aardlekschakelaar omhoog blijft staan, is de vaatwasser inderdaad de oorzaak van het probleem.

Pas op met elektriciteit!!!

Wanneer u met elektriciteit aan de slag gaat kan dit gevaarlijk zijn. Wanneer u hier geen verstand van heeft dient u altijd een expert voor in te schakelen!

 

Uw vaatwasser maakt kortsluiting, zo lost u het probleem op

U weet het zeker, uw vaatwasser maakt kortsluiting. De kortsluiting is ontstaan in uw vaatwasser. Nu kunt u beginnen met het oplossen van dit probleem. Het kan zijn dat de stekker de oorzaak is van de kortsluiting. Dit is een vrij simpele oorzaak. Een stekker kan ook door uzelf worden vervangen.

Het kan ook zijn dat er iets in het apparaat zorgt voor de kortsluiting. Dit zal het lastig maken om zelf te verhelpen. In dit geval kunt u het beste een reparateur of elektricien inschakelen om de vaatwasser te bekijken. Deze kan inschatten of de storing nog te verhelpen is.

Vaatwasser
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu