ClickCease

Heeft u water onderin de koelkast? Los dit snel en eenvoudig op!

Water onderin koelkast

Wat vervelend! U opent de koelkast deur en u vindt water onderin de koelkast. U wil dit probleem zo snel mogelijk opgelost hebben, zonder dat u gelijk een nieuw apparaat hoeft aan te schaffen.

Water onderin koelkast? Hoe kan dit?

Een koelkast koelt zich, doordat de koelelementen een paar keer per dag bevriezen en vervolgens weer ontdooien. Hierdoor vormt zich een dun laagje ijs (of druppels) tegen de achterwand van de koelkast. Doordat de koelkast zichzelf weer ontdooit, smelt dit ijs en loopt het water in het afvoergootje weg. Via het afvoergootje loopt het naar een opvangbak. Deze opvangbak hoeft niet geleegd te worden, want door de warmte van de motor verdampt dit water vanzelf weer. Als ergens iets niet naar behoren functioneert, kan dit de oorzaak zijn van het water onderin de koelkast.

De oplossing voor het probleem

Water onderin de koelkast kan verschillende oorzaken hebben. Het meest voorkomende probleem is dat het openingsgaatje van de afvoer verstopt zit. Het water blijft dan in de koelkast liggen, omdat het niet naar de opvangbak kan lopen. Schoonmaken hiervan kunt u gemakkelijk zelf doen!

  1. Maak het afvoergootje onderaan de achterwand van uw koelkast schoon.
  2. Kijk of er vuil in het openingsgaatje zit en prik deze zo nodig door met bijvoorbeeld een tandenstokertje of een saté prikker.
  3. Maak de koelkast regelmatig schoon, om in de toekomst verstopping te voorkomen. Het beste is om dit eens per week te doen en een keer per maand een grondige schoonmaakbeurt uit te voeren. Vergeet hierbij niet de plankjes en de kiertjes. Het schoonmaken van uw koelkast is ook goed voor de kwaliteit en veiligheid van het voedsel. Hierbij zal het probleem van water onderin de koelkast niet voorkomen.
  4. Controleer of de opvangbak in orde is. Indien er een scheur of een barst in zit, kan dit ook voor water zorgen. Vervang de bak indien nodig, het water probleem zal dan gelijk opgelost zijn.
  5. Controleer of de koelkastdeur naar behoren sluit. Let hierbij op de rubbers en zorg dat er geen vuil tussen zit. Indien deze beschadigd zijn, zijn deze gemakkelijk te vervangen.

 

Nog steeds water onderin koelkast?

Heeft u dit allemaal gecontroleerd en vindt u nog steeds water onderin de koelkast? Dan kunt u een afspraak maken met een reparateur. Deze kan samen met u kijken wat het probleem is en de beste oplossing.

Nog steeds water onderin koelkast?

Heeft u dit allemaal gecontroleerd en vindt u nog steeds water onderin de koelkast? Dan kunt u een afspraak maken met een reparateur. Deze kan samen met u kijken wat het probleem is en de beste oplossing.

Koelkast
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu