ClickCease

Wordt uw droger niet warm? Los het makkelijk op met deze tips!

Mijn droger wordt niet goed warm, wat nu? Geen zorgen, bij Twistoo bent u aan het goede adres. In dit artikel leggen we u een aantal van de meest voorkomende oorzaken uit van een droger die niet warm wordt.

Wilt u uw droger liever door een monteur laten repareren? Dat kan! Vind op deze pagina uw plaatsnaam en schakel meteen een ervaren vakman in.

1.     Check voor een foutcode

Als uw droger niet warm wordt, moet u eerst kijken of er een foutcode op het display staat.

Is dat het geval? Dan is het oplossen van de storing vaak vrij simpel. Zoek de foutcode en de merknaam van de droger op Google, en u komt waarschijnlijk al snel terecht bij een relevante handleiding. Ook op Twistoo.nl vind je artikelen om bepaalde foutcodes op te lossen.

Geeft de droger geen foutcode weer? Ga dan door naar de volgende tip.

2.     Maak de filter en condensor schoon

Een droger die niet warm wordt, wordt in veel gevallen veroorzaakt door een verstopte pluizenfilter of condensor. Als de pluizenfilter verstopt is, laat hij geen warme lucht door en wordt de was niet goed droog. Bovendien vormt een verstopte pluizenfilter een brandrisico: maak hem dus regelmatig schoon!

De pluizenfilter vindt u meestal in de deuropening van de droger. Het is erg makkelijk om het stof te verwijderen, maar zelfs dan kan de filter nog verstopt zitten. U kunt het filter dus voor de zekerheid schoonmaken met een zachte borstel en een klein beetje afwasmiddel.

Is de filter schoon? Mooi! Nu is er nog een onderdeel dat wellicht een goede poetsbeurt gebruiken kan: de condensor. De condensor zit bij de meeste drogers linksonder achter een klep. U kunt de condensor met water schoonmaken, bijvoorbeeld met de doucheslang. Maak voordat u de condensor terugplaatst ook de ruimte waarin hij zit nog even schoon met een nat doekje.

3.     Controleer het verwarmingselement en de thermostaat

Het probleem kan ook bij het verwarmingselement of de thermostaat liggen. Beide onderdelen vindt u door de klep achter op de droger te verwijderen. De thermostaat zit vaak aan het verwarmingselement vast.

Bij sommige drogers is het mogelijk om de thermostaat te resetten. Dit kunt u doen door het rode knopje op de thermostaat in te drukken. Als de droger daarna niet warm wordt, kan het zijn dat de thermostaat of het verwarmingselement defect is.

Om hier achter te komen, moet u de onderdelen doormeten. Hiervoor heeft u een multimeter nodig. Een multimeter wordt gebruikt om de weerstand van onderdelen te peilen. Een goed functionerend verwarmingselement heeft een weerstand van rond de 23 ohm (Ω). De thermostaat heeft daarentegen (bij kamertemperatuur) een ohm-waarde van 0.

Wijkt de weerstand van een van de onderdelen af van de bovengenoemde waarden? Dan is het defect en moet het vervangen worden door een monteur.

4.     Reset de clixon

De clixon is een klein onderdeel op de achterkant van de droger die de warmte reguleert. Als de clixon niet goed werkt, kan dat ervoor zorgen dat de droger niet warm wordt. Gelukkig kunt u de clixon makkelijk resetten door het knopje dat erop zit in te drukken.

5.     Verplaats de droger

Als laatst kunt u proberen de droger te verplaatsen naar een ruimte met een meer geschikte temperatuur. Een droger functioneert namelijk het beste in een temperatuur tussen de 5 en 35 graden Celsius. Als een ruimte kouder of warmer dan dat is, kan de droger niet goed warm worden.

6.     Schakel een monteur in

Heeft u het probleem niet op kunnen lossen met de tips in dit artikel? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen om uw droger die niet warm wordt te repareren.

Gelukkig kunt u via Twistoo makkelijk en snel een lokale monteur inschakelen om uw probleem op te lossen. Selecteer op deze pagina uw plaats of regio om direct contact op te nemen met een witgoedmonteur!

Droger

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu