ClickCease

Droger die stinkt? Los het op met 7 makkelijke tips!

Een droger die stinkt is een veelvoorkomend probleem. Maar maakt u geen zorgen: het is gelukkig makkelijk op te lossen! In dit artikel delen wij onze beste tips voor het verdelgen van vieze geurtjes en onaangename aroma’s. Lees dus snel verder!

1.   Reinig de pluizenfilter en condensor

De ophoping van pluisjes en vuil is de meest voorkomende oorzaak van een droger die stinkt. Begin dus met het reinigen van de pluizenfilter. Deze vindt u meestal in de deur(opening). Het is verstandig om de pluizenfilter na iedere droogbeurt te reinigen.

droger die stinktKijk vervolgens naar de condensor. Dit onderdeel bevindt zich bij de meeste drogers aan de onderkant. U kunt de condensor schoonmaken met een nat doekje of hem even onder de warme kraan houden. Wij bevelen aan om dit iedere twee tot drie maanden te doen.

2.   Gebruik een stofzuiger of luchtblazer

Als u uw droger extra grondig wilt reinigen, is het verstandig om ook de moeilijk bereikbare delen van uw droger die stinkt schoon te maken. Het werkt het beste om hiervoor een stofzuiger met een smal mondstuk te gebruiken. Ook een luchtblazer, mocht u die hebben, kan wonderen doen!

Door deze manier van reinigen verwijdert u al het verstopte vuil en voorkomt u dat het gaat rotten.

3.   Pas op met stinkende kleding

Als uw kleding vies is voordat het de droger ingaat, kan dat voor stank zorgen. Zorg er dus voor dat de kleding schoon en fris is voordat u het in de droger stopt. Heeft u bijvoorbeeld koffie of frisdrank op een shirt gemorst? Was het dan eerst in de wasmachine.

4.   Probeer een luchtverfrisser

U kunt allerlei (natuurlijke) luchtverfrissers gebruiken om voor een aangename geur in de droger te zorgen. Probeer bijvoorbeeld een bakje baking soda, wat geurtjes absorbeert, in de droger te plaatsen wanneer die niet in gebruik is.

Daarnaast kan etherische olie voor een frisse geur zorgen. Een paar druppels etherische olie op een washandje of handdoek die in de droger gaat is vaak al genoeg om de klus te klaren.

5.   Reinig met azijn of citroen

Azijn en citroen zijn wondermiddelen als het gaat om het verwijderen van geurtjes. Leg een bakje azijn of citroen in de droogtrommel en laat de droger leeg op een hoge temperatuur draaien. Dit neutraliseert alle geurtjes en doodt alle achtergebleven bacteriën.

6.   Check de afvoerslang

De oorzaak van een droger die stinkt kan ook bij een verstopte of beschadigde afvoerslang liggen. Check dus of de slang goed is aangesloten en vrij is van verstoppingen. Ook een knik in de slang kan voor vervelende geurtjes zorgen. Werkt de slang niet goed meer? Vervang hem dan om de stank te verwijderen en mogelijke lekkages te vermijden.

7.   Geef de droger ademruimte

Een droger die onvoldoende ventilatie krijgt, kan gaan stinken. Plaats uw droger dus niet te dicht op de muur en laat de trommel na elke droogbeurt even ademen. Zorg er daarnaast voor dat de droger niet in een al te vochtige ruimte staat.

Probleem niet opgelost? Schakel een expert in!

Heeft u de tips in dit artikel gebruikt, maar stinkt uw droger nog steeds? Dan kunt u overwegen om een witgoedexpert in te schakelen om naar de droger te kijken. Gelukkig kunt u via Twistoo makkelijk en snel een lokale vakman inschakelen. Vind hier uw plaatsnaam en kom meteen in contact met een witgoedmonteur in de buurt!

Droger

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu