ClickCease

De wasmachine trommel maakt lawaai, wat kan ik doen?

Wasmachine trommel maakt lawaai

Uw wasmachine trommel maakt lawaai? Uiteraard wilt u dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Allereerst is het belangrijk om te proberen of u kunt achterhalen wat deze herrie veroorzaakt in uw wasmachine. Dit kunt u doen door goed te luisteren op welk moment van een wasprogramma dit geluid komt, en wat voor geluid het precies is. Aan de hand van het geluid vertel ik u de juiste oplossing voor uw probleem.

Uw wasmachine maakt lawaai en wiebelt

Uw wasmachine trommel maakt lawaai doordat het wiebelt? Waarschijnlijk staat uw wasmachine niet waterpas.

Oplossing: U kunt dit controleren door een waterpas op uw wasmachine te leggen. Het probleem kunt u zelf gemakkelijk verhelpen door de pootjes, welke onder de wasmachine zitten, te stellen tot het luchtbelletje van de waterpas in de juiste positie staat.

Bonkend lawaai uit wasmachine

Uw wasmachine trommel maakt lawaai, zijnde een bonkend geluid uit uw wasmachine? Dit kunnen de schokbrekers en de vering zijn. De wasmachine is gebouwd om tegen een stootje te kunnen. Vooral tijdens het centrifugeren. De schokbrekers en vering die daarvoor zorgen, kunnen naar mate de wasmachine ouder wordt hun kracht hebben verloren.  Dit zorgt ervoor dat de trommel te vrij kan bewegen. Het gevolg is dat uw wasmachine enorm lawaai gaat maken tijdens het centrifugeren.

Oplossing: Om dit probleem op te lossen, hoeft de wasmachine niet meteen te worden vervangen. De schokbrekers of veren kunnen vervangen worden. Als u nog garantie op de wasmachine heeft, kunt u contact hiervoor opnemen met de fabrikant. Mocht u geen garantie meer hebben, kunt u hiervoor een Twistoo reparateur laten komen. Dit is een goedkoper alternatief dan het aanschaffen van een geheel nieuw apparaat.

Tikkend geluid uit wasmachine

De meest voorkomende oorzaken voor een tikkend geluid uit de wasmachine zijn bijvoorbeeld een behabeugel of muntgeld wat zich tussen de trommel en de kuip bevindt. De behabeugel kan door de gaatjes van de trommel. Vervolgens kan deze vast blijven zitten tussen het verwarmingselement. Uw wasmachine trommel maakt lawaai, namelijk een ratelend geluid? Dit komt omdat het voorwerp ook de trommel raakt. Het voorwerp kan op den duur de trommel beschadigen.

Oplossing: Verwijder direct het voorwerp. Hoe u een behabeugel uit de wasmachine haalt is in onderstaande filmpje uitgelegd.

Gierend lawaai uit wasmachine

Uw wasmachine trommel maakt lawaai, namelijk een scherp gierend lawaai tijdens het centrifugeren? Klinkt het alsof de trommel aanloopt? Dan is de kans groot dat de lagers van uw wasmachine versleten zijn.

Oplossing: Dit kunt u gemakkelijk zelf testen. U draait de lege trommel met de hand rond. Als dit soepel gaat en u voelt weinig weerstand dan zijn uw lagers in orde. Gaat dit stroef of voelt u dat het hobbelig gaat, dan zijn uw lagers waarschijnlijk aan vervanging toe. Indien u nog garantie op de wasmachine heeft kunt u hiervoor contact opnemen met de fabrikant. In de meeste gevallen valt dit onder de garantie. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u hiervoor een Twistoo monteur laten komen.

Uw wasmachine trommel maakt lawaai en trilt

Uw wasmachine trommel maakt lawaai doordat de wasmachine trilt? Dit kan veroorzaakt worden doordat de wasmachine op een harde vloer (bijvoorbeeld tegels) staat.

Oplossing: U kunt trillingsdempers gebruiken. Dit zijn rubberen doppen welke onder de pootjes van de wasmachine worden bevestigd. Hiermee wordt het trillen verminderd en daarmee ook het lawaai.

Uw wasmachine trommel maakt lawaai bij het centrifugeren

wasmachine trommel maakt lawaai

Hoort u een bonkend geluid uit uw wasmachine komen? Uw wasmachine maakt lawaai tijdens het centrifugeren? Dan kan het zijn dat een ‘zwaar’ stuk voor ongelijke belasting in de trommel zorgt. Dit kan bijvoorbeeld een handdoek of beddengoed zijn, of een enkel ‘zwaar’ kledingstuk wat vast plakt aan de zijkant van de trommel. Er zijn wasmachines die dit herkennen en dit zelf proberen in balans te brengen door bijvoorbeeld anders te draaien of het centrifugeren te stoppen. Uw wasmachine kan gaan schudden of lawaai gaan maken. Dit kan uiteindelijk schade veroorzaken.

Oplossing: Zorg voor een gelijke belasting in de trommel.

Uw wasmachine trommel maakt lawaai en u hebt de oorzaak niet kunnen achterhalen?

Kijk of u nog recht heeft op garantie. Wellicht valt het probleem binnen de garantie. In sommige gevallen heeft u ook recht op reparatie wanneer een mankement niet onder de garantie valt. In ieder geval is het verstandig om een van onze Twistoo monteurs ernaar te laten kijken en een witgoed reparatie uit te laten voeren.

Wasmachine
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu