ClickCease

De wasmachine trommel draait niet meer, hoe los ik dit op?

Wasmachine trommel draait niet

Uw wasmachine trommel draait niet meer? In de meeste gevallen is het niet meer draaien van de wasmachinetrommel geen reden om meteen in paniek te raken. Hieronder kunt u lezen wat de mogelijke oplossingen zijn voor uw probleem.

Dit kunt u doen als uw wasmachine trommel niet meer draait

Hieronder een aantal tips hoe u het probleem kunt verhelpen.

Is de deur goed gesloten?

Uw wasmachine trommel draait niet, het kan zijn dat uw wasmachine niet werkt als de deur niet goed gesloten is. Controleer of er niets tussen de deur zit. De deur is goed gesloten wanneer u een klik hoort.

Is de drooglading gelijkmatig verdeeld?

Uw wasmachine trommel draait niet, maar geeft hij wel water? Controleer dan de wasbelasting. De meeste nieuwere wasmachines hebben een beschermingsmechanisme ingebouwd. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de wasmachine niet zal draaien als de wasbelasting ongelijk is. De ergste belastingen voor dit probleem zijn spullen die zwaar zijn als ze nat worden, bijvoorbeeld beddengoed of een enkel ‘zwaar’ kledingstuk wat aan de rand van de wasmachine blijft plakken. Controleer of de wasmachine wel draait zonder lading of met een andere belasting.

Gebruik niet teveel wasmiddel.

Uw wasmachine trommel draait niet? Een mogelijke oorzaak voor het niet draaien van de wasmachine trommel is het gebruik van teveel of ongeschikt wasmiddel. Moderne wasmachines hebben een sensor welke het wasprogramma stoppen als zij teveel schuim detecteren. Het apparaat zal dan proberen om het overtollige schuim, te absorberen. U kunt op de verpakking van het wasmiddel zien of deze geschikt is voor uw machine.

Controleer of er water in de trommel blijft liggen.

Uw wasmachine trommel draait niet meer als er water in de trommel is achtergebleven. De wasmachine zal dan niet starten met centrifugeren. Schakel in dit geval de wasmachine uit en controleer de afvoerslang en de pompfilter op gaten, knikken of andere beschadigingen. Vervang indien nodig de afvoerslang.

Zit er een kledingstuk vast in de wasmachine?

Uw wasmachine trommel draait niet wanneer er een kledingstuk vast zit in de wasmachine. Controleer of er iets vastzit en kijk of u het kledingstuk kunt verwijderen.

Hiervoor kunt u een Twistoo monteur inschakelen

Niet alles is gemakkelijk op te lossen. Sommige klusjes kunt u zelf doen en voor sommige klusjes kunt u beter een expert inschakelen.  Hieronder een paar oorzaken waardoor de trommel niet draait en waarvoor u het beste een Twistoo monteur kunt inschakelen om het probleem te verhelpen.

Koolborstels vervangen

Het kan zijn dat de motor van de wasmachine versleten is. Dit kan het de wasmachine moeilijk maken om de juiste snelheid te bereiken voor het centrifugeren. Het kan klinken als een knarsend geluid. Het meest voorkomende probleem met wasmachine motoren zijn versleten koolborstels.

Problemen met de motoraandrijving

Uw wasmachine trommel draait niet als de motor van de wasmachine er niet voor zorgt dat de trommel draait. Deze dient dan vervangen te worden door een nieuwe.

Aandrijfriem is los of stuk

Hoort u wel de motor van de wasmachine, maar uw wasmachine trommel draait niet? Dit kan betekenen dat u de aandrijfriem van de motor los of stuk is en vervangen dient te worden. De aandrijfriem noemt men ook wel de V-snaar. Als de aandrijfriem los zit of kapot is, kan de trommel nog wel met de hand rondgedraaid worden. De trommel wordt via de V-snaar door de motor aangedreven. De V-snaar is hierdoor erg slijtagegevoelig.

Stroomprobleem

Ondanks dat dit erg voor de hand liggend is, is het vaak de oorzaak voor een dergelijk probleem. Doordat de wasmachine trilt en beweegt, kan de stekker soms los geraken van het stopcontact. Controleer of de stekker van het apparaat goed zit aangesloten. Het kan ook een ander stroom probleem zijn, zoals bijvoorbeeld een gesprongen zekering.

Zodra u dit heeft gecontroleerd en het in orde is, weet u in ieder geval zeker dat het probleem wordt veroorzaakt door uw wasmachine zelf en niet door externe factoren. Gaat uw wasmachine dan nog niet aan, schakel dan de hulp van een Twistoo monteur in.

Wasmachine
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu