ClickCease

De wasmachine deur gaat niet open

Wasmachine deur niet open

Lijkt het programma van de wasmachine afgelopen te zijn, maar lukt het u niet om de deur van het apparaat te openen? Verschillende defecten kunnen de oorzaak zijn van een situatie waarbij de wasmachine deur niet opengaat. In dit artikel vindt u zeven verschillende oorzaken en oplossingen! Een wasmachine deur gaat niet open wanneer het kinderslot nog geactiveerd is, wanneer de deur niet goed gesloten is of wanneer de filterbuis van de wasmachine verstopt zit.

Mocht het u niet lukken om zelf voor een oplossing te zorgen als de wasmachine deur niet opent, dan kunt u een wasmachine monteur inschakelen. Een monteur helpt u te voorkomen dat de wasmachine direct vervangen moet worden. Iets wat hoge kosten met zich mee kan brengen!

#1 Het wasprogramma is nog niet afgelopen

Een wasmachine deur gaat niet open als het wasprogramma niet volledig afgerond is. Kijk nog eens goed of het programma mogelijk nog draait. Bij veel wasmachines gaat de deur niet direct open nadat het wasprogramma is afgerond. De wasmachine koelt eerst nog enkele minuten af, voordat de deur van het slot gaat. Mogelijk is het scherm op de wasmachine al wel op zwart gegaan, waardoor het niet lijkt alsof de deur niet open wil en de wasmachine defect is. In veel gevallen is dat niet zo!

Tip: schakel de wasmachine opnieuw in. Als het goed is ziet u een kleine sleutel op het scherm van uw wasmachine. Het geeft aan dat deze nog op slot zit.

#2 Het kinderslot zit er nog op

Een wasmachine deur gaat niet open bij een wasprogramma wat nog draait, maar ook bij een geactiveerd kinderslot. Het herstel van een dergelijke situatie is heel eenvoudig! Haal het kinderslot direct van de wasmachine af, of zoek in de handleiding op hoe u deze kunt deactiveren. Het gebruik van een kinderslot is ontzettend slim! Zoals reeds beschreven werd, kan de wasmachine kort nadat het wasprogramma afgelopen is nog behoorlijk heet zijn. Een kind zou zich aan de metalen wastrommel kunnen branden, als deze niet goed is afgekoeld. Hieronder een filmpje om uit te leggen hoe het kinderslot wordt gedeactiveerd.

#3 De deur is niet goed gesloten

Wellicht klinkt het gek, een wasmachine deur gaat niet open omdat deze niet goed gesloten is. Toch kan het voorkomen! Op het moment dat de deur van de wasmachine niet goed afgesloten is, kan deze zichzelf blokkeren. Zoek in de handleiding van de wasmachine naar een mogelijkheid om het apparaat te resetten. Op deze manier kunt u de fout in veel gevallen zelf herstellen en zal de deur weer te openen zijn. Forceer de deur in geen geval! Dit kan de wasmachine blijvend beschadigen.

#4 Er blijft water liggen in de trommel

Een wasmachine deur gaat niet open als er nog water in de trommel van het apparaat blijft liggen. Op deze manier beschermt de wasmachine u tegen mogelijke lekkages rond het apparaat. Het niet wegstromen van het water in de trommel kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de motor in de wasmachine mogelijk niet goed werkt. De wasmachine deur gaat niet open in dit geval, omdat de motor het achtergebleven water niet goed afvoer. Ook een verstopping kan de oorzaak hiervan zijn.

#5 De filterbuis van de wasmachine is verstopt

Een verstopping kan ook opspelen in de filterbuis van uw wasmachine. Een wasmachine deur gaat niet open, zolang u deze filterbuis niet schoongemaakt heeft. Vaak vindt u aan de voorzijde van het apparaat een klein klepje, waarlangs u bij deze filterbuis kunt komen. Mocht u het filter niet eerder gereinigd hebben, dan vindt u op internet handige instructievideo’s, die u hierbij kunnen helpen.

#6 Het slot op de deur kan kapot zijn

De technologie in de wasmachine zorgt ervoor, dat de deur van het apparaat automatisch van het slot gaat als het wasprogramma afgerond is. Het kan echter voorkomen dat de koppeling tussen de techniek in de wasmachine en het slot niet meer goed functioneert. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan ouderdom, slijtage aan het slot, enzovoorts. Een dergelijke oorzaak van een wasmachine deur die niet opengaat is vaak lastig zelf te herstellen.

#7 Er is sprake van een technische fout

Niet alleen kan er een defect zitten in de koppeling tussen het slot van de wasmachine en de techniek. Een wasmachine deur gaat niet open bij iedere andere technische fout in het systeem. Ook in deze gevallen is het verstandig om een monteur in te schakelen voor hulp. Zelf een technische fout herstellen is doorgaans zeer lastig.

Kunt u zelf het probleem niet oplossen? Laat dan de witgoed reparatie over aan een vakkundige monteur van Twistoo. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt.

Wasmachine
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu