ClickCease

De sproeiarmen van uw vaatwasser reinigen? Zo doet u dat!

Sproeiarmen vaatwasser reinigen

Een vaatwasser bestaat uit talloze onderdelen. De sproeiarm is er hier één van. Dit onderdeel zorgt ervoor dat het water gelijkmatig over de vaatwasser verdeeld wordt wanneer deze draait. Hierdoor wordt alle vaat die in de machine staat goed nat. Hoe beter de sproeiarmen functioneren, des te schoner de vaat wordt. Reinigt u de sproeiarmen nooit? Dan komt uw vaat mogelijk niet schoon uit de machine. Daarom is het belangrijk om de sproeiarmen van uw vaatwasser te reinigen. Maar hoe doet u dit eigenlijk? Wij leggen het u in deze tekst uit.

Haal de sproeiarmen uit de vaatwasser

Bij de meeste vaatwassers zijn de sproeiarmen tegenwoordig te verwijderen. Probeer eerst of dit kan, want hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de sproeiarmen van uw vaatwasser te reinigen. Doe dit wel voorzichtig, want anders beschadigt u het onderdeel. Kunt u de sproeiarm niet verwijderen? Maak deze dan schoon in de vaatwasser.

Spoel het onderdeel af onder de kraan

Kunt u het onderdeel uit de vaatwasser halen? Dan is sproeiarmen van uw vaatwasser reinigen een fluitje van een cent. U hoeft ze namelijk alleen maar af te spoelen onder de kraan. Richt u niet alleen tot de kant met de gaatjes, maar ook tot de andere kant. U kunt het beter direct goed doen wanneer u bezig bent met de sproeiarmen van uw vaatwasser reinigen.

Prik de gaatjes door

Zit er alleen wat rommel in de openingen van de sproeiarm? Dan verdwijnt dit waarschijnlijk tijdens de schoonmaakbeurt. Dit is niet altijd het geval. Bovendien kan er kalk in de gaatjes zitten. Zit het gaatje helemaal dicht? Dan komt er geen water meer doorheen. Gebruik in dat geval een cocktailprikker om de sproeiarmen van uw vaatwasser te reinigen. Prik de gaatjes één voor één door en u weet dat er straks weer water door alle openingen stroomt.

Plaats de sproeiarmen terug

Heeft u de sproeiarm(en) verwijderd uit de vaatwasser om het schoonmaken te vergemakkelijken? Plaats ze dan terug wanneer u klaar bent. Ook nu geldt weer dat u hierbij voorzichtig te werk moet gaan. Gelukt? Inspecteer uw vaat dan de eerste paar keer nadat u de vaatwasser gebruikt. De kans is groot dat de vaat een stuk schoner wordt dan voorheen. Is het niet gelukt? Dan kunt altijd nog een witgoed monteur inschakelen die even naar uw witgoed komt kijken!

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu