ClickCease

De sproeiarmen van de vaatwasser draaien niet meer, wat nu?

Sproeiarmen vaatwasser draaien niet meer

U wilt de vaatwasser uitruimen na een programma en ziet dat uw vaat niet schoon is. De sproeiarmen van de vaatwasser draaien niet. Dit vervelend probleem. Gelukkig is dit probleem vaak goed te verhelpen en hoeft de vaatwasser niet direct vervangen te worden. In dit artikel kunt u lezen hoe u de sproeiarmen van uw vaatwasser kunt reinigen, zodat deze weer optimaal zullen functioneren.

De sproeiarmen vaatwasser draaien niet? Vervelend. Het draaien van de sproeiarmen gebeurt doordat er water door de sproeiarmen wordt gepompt. De sproeiarmen worden als het ware door het water ‘aangedreven’. Controleer allereerst of de sproeiarmen vrij kunnen draaien. Dit kunt u met de hand proberen.

Het reinigen van de sproeiarmen

  • Een sproeiarm bevat gaatjes. De sproeiarmen vaatwasser draaien niet wanneer er in deze gaatjes kalkresten of opgehoopt vuil achter. U kunt deze gaatjes doorprikken met een prikker om zo de resten te verwijderen.
  • Er kunnen zich ook kleine voorwerpen zoals elastiekjes of stukjes plastic en/of papier in de sproeiarm hebben genesteld. Verwijder deze en kijk of dit het probleem oplost.
  • De sproeiarmen kunnen gemakkelijk onder de kraan worden afgewassen met zeep en een afwasborstel of spons.
  • Raadpleeg altijd de handleiding van uw vaatwasser om te kijken hoe u de sproeiarmen kunt losmaken voor reiniging.
  • Controleer of de sproeiarmen onbeschadigd zijn.
  • Gebruik regelmatig een machinereiniger.

Machinereinigers verwijderen achtergebleven vuil- en vetresten. Hierdoor blijft het apparaat schoon en blijft het optimaal werken. De machinereiniger zal ook door de sproeiarmen gaan om deze van binnen uit schoon te houden.

Is dit niet de oplossing van uw probleem? Draaien de sproeiarmen van de vaatwasser nu nog niet? Dan is het verstandig om een reparateur in te schakelen om uw apparatuur na te kijken. Dit voorkomt onnodige verdere schade aan uw vaatwasser.

Vaatwasser
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu