ClickCease

De koelkast blijft aanslaan? Dit kunt u doen!

Koelkast blijft aanslaan

De koelkast zorgt ervoor dat we eten en drinken gekoeld kunnen bewaren. Om de temperatuur op peil te houden, slaat de koelkast zo nu en dan aan. Dit gebeurt regelmatig, maar dit hoort niet constant het geval te zijn. Als uw koelkast blijft aanslaan, is er waarschijnlijk iets mis met het apparaat. Wij zetten hieronder eerst een aantal oorzaken van een koelkast die blijft aanslaan op een rijtje. Vervolgens vertellen wij u wat u kunt doen om dit probleem te verhelpen.

Oorzaken van een koelkast die blijft aanslaan

Blijft uw koelkast aanslaan? Dan maakt het apparaat contant geluid. Dit ervaart u mogelijk als storend. Daarnaast kost het u alleen maar meer energie wanneer deze blijft aanslaan. Maar hoe kan dit eigenlijk? Wij zetten hier de voornaamste oorzaken op een rijtje.

  1. Thermostaat van de koelkast is kapot
    Met behulp van de thermostaat stelt u in wat de temperatuur van de koelkast moet zijn. Is dit onderdeel kapot? Dan wordt de temperatuur niet meer geregeld. Dit kan ervoor zorgen dat uw koelkast dit blijft doen. U kunt dit gemakkelijk verhelpen door de thermostaat te vervangen.
  2. Er komt te weinig gas in de compressor
    Een tweede oorzaak is een tekort aan gas in de compressor. Dit is vaak het gevolg van een lekkage. Indien er te weinig gas in uw compressor zit, wordt het vaak niet koud genoeg in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat hij blijft aanslaan.
  3. De koelkastdeur sluit niet goed
    Wanneer de deur van uw koelkast niet goed sluit, ontsnapt er koude lucht uit uw koelkast. Om de temperatuur toch op peil te houden, blijft uw koelkast aanslaan. Zonde, want hierdoor wordt er veel energie verspild.

De oplossingen zodat uw koelkast niet meer blijft aanslaan

Indien uw deze blijft aanslaan, raden wij u aan dit probleem te verhelpen. Er wordt namelijk onnodig veel stroom verbruikt en dat ziet u terug op uw energierekening. Maar wat kunt u eigenlijk doen wanneer deze blijft aanslaan? Dat hangt ervan af wat de oorzaak van het probleem is.

Wanneer uw koelkast dit doet, wordt dit eigenlijk altijd veroorzaakt door een defect onderdeel. Zo kan de thermostaat of compressor kapot zijn, maar mogelijk zijn de rubbers van de deur ook versleten. Om te voorkomen dat deze blijft aanslaan, kunt u een nieuwe kopen. In sommige gevallen ontkomt u hier niet aan, maar dit is zeker niet altijd nodig. Kijk daarom eerst of het mogelijk is uw koelkast te repareren. Laat hiervoor een witgoed monteur langskomen. De kans is groot dat hij ervoor kan zorgen dat uw koelkast niet langer blijft aanslaan.

Koelkast
,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu