ClickCease

Blijft de vaatwasser draaien? Dit is de oplossing!

Vaatwasser blijft draaien

Net als vrijwel alle andere apparaten in uw woning, kan uw vaatwasser ook te maken krijgen met problemen. Mogelijk krijgt u het apparaat niet meer aan de praat of misschien blijft er wel water staan na draaien van een programma. Het kan ook zo zijn dat uw vaatwasser blijft draaien. Veel mensen weten in dat geval niet wat zij moeten doen. Wij zetten hieronder een aantal oplossingen/tips op een rijtje om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser niet langer blijft draaien.

Reinig de filter van de vaatwasser

Vaatwasser blijft draaien

Wanneer uw vaatwasser blijft draaien, raden wij u aan eerst naar het filter te kijken. Deze kan namelijk vol zitten met etensresten en andere rommel. Gevolg van zo’n verstopping is dat het water niet weg kan lopen uit het apparaat. Het water kan immers niet weggepompt worden. U voorkomt dit door de filter van het apparaat regelmatig te reinigen. Het water kan hierdoor constant afgevoerd worden, waardoor de vaatwasser niet blijft draaien.  U kunt dit filmpje bekijken om te zien hoe een filter van de Siemens vaatwasser moet worden gereinigd.

Vervang de motor van de vaatwasser

Uw vaatwasser is voorzien van een motor. Deze zorgt ervoor dat het door u ingestelde programma afgewerkt wordt. In de meeste gevallen gebeurt dit zonder problemen, maar op den duur kan het zijn dat uw vaatwasser blijft draaien. De motor kan hiervan de oorzaak zijn. Indien de motor defect is, stopt het apparaat niet meer. Vermoedt u dat dit de oorzaak is? Neem dan contact op met een monteur. Ga vooral niet zelf aan de slag met vaatwasser reparatie.

Het verwarmingselement dient vervangen te worden

Bij de meeste vaatwassers zorgt het verwarmingselement voor opwarmen van het water en voor het drogen van de vaat. Is dit element kapot? Dan blijft uw vaatwasser mogelijk draaien. Het apparaat blijft dan enkel bezig met het verwarmen van het water of het drogen van de vaat. Hierdoor komt er geen einde aan het programma. Laat een monteur altijd naar uw verwarmingselement kijken wanneer deze defect is. Ga er nooit en te nimmer zelf mee aan de slag.

De thermostaat van de vaatwasser vervangen

Een onderdeel dat vaak verantwoordelijk is voor dit probleem met de vaatwasser, is de thermostaat. Wanneer dit onderdeel kapot is, werkt uw vaatwasser weliswaar nog wel, maar niet op de juiste manier. Het water komt namelijk niet op de juiste temperatuur. Hierdoor gaat het apparaat niet door naar het volgende onderdeel van het door u ingestelde programma. Is de thermostaat de oorzaak dat uw vaatwasser blijft draaien? Dan is het verstandig hier een professional naar te laten kijken.

Vervang de timer van de vaatwasser

Weet u niet waar om uw vaatwasser blijft draaien? Dan is de timer mogelijk de boosdoener. Als de timer kapot is, stopt het apparaat niet meer. Een kapotte timer kunt u niet repareren. Dit betekent overigens niet direct dat u een nieuwe vaatwasser moet kopen. Nee, want een monteur kan een nieuwe timer in uw vaatwasser plaatsen. Hierdoor kunt u het apparaat straks weer op een normale manier gebruiken.

Een nieuwe besturingskaart kan helpen

De besturingskaart kan gezien worden als het belangrijkste onderdeel van uw vaatwasser. Deze kaart zorgt er namelijk voor dat de verschillende functies worden aangestuurd. Indien uw vaatwasser blijft draaien, kan de besturingskaart hier de oorzaak van zijn. De vaatwasser kan hierdoor onregelmatig reageren. Soms werkt het apparaat helemaal niet meer, maar het kan ook zijn dat het apparaat blijft draaien. Omdat de besturingskaart een belangrijk onderdeel is van een vaatwasser, schakelt u een monteur in om dit probleem te verhelpen.

Verwijder de blokkade van de vulklep

Blijft er constant water in uw vaatwasser stromen? Dan moet u de oorzaak zoeken in de vulklep van het apparaat. Deze wordt doorgaans mechanisch afgesloten, maar dit gebeurt niet meer wanneer het onderdeel defect is. Dit zorgt ervoor dat uw vaatwasser steeds blijft draaien. Wilt u dit probleem verhelpen? Dan moet u het onderdeel laten repareren of vervangen. Wij raden u aan dit uit te besteden aan een witgoedmonteur.

Spoel eerst uw vaat af voordat u het in de vaatwasser plaatstVaatwasser blijft draaien

Etensresten en andere rommel zorgen er vaak voor dat een vaatwasser blijft draaien. Wilt u dit voorkomen? Zet de vaat dan niet direct in de vaatwasser nadat u het gebruikt heeft, maar spoel het eerst af. Op deze manier belandt er minder rommel in uw vaatwasser, waardoor de kans klein is dat uw vaatwasser blijft draaien.

Als u na deze oplossingen en tips nog steeds last heeft van een vaatwasser die blijft draaien kunt altijd de vakkundige monteurs van Twistoo inschakelen. Deze monteurs staan elk moment voor u klaar dus aarzel niet om contact op te nemen!

Vaatwasser
, ,

Nog steeds problemen?

Als u nu nog steeds problemen heeft met uw witgoed apparaat, kunt u altijd via Twistoo een witgoed monteur inschakelen. De monteur zal direct naar u toe komen om uw witgoed apparaat te bekijken en een passend advies geven. Vaak helpen de monteurs u dezelfde dag nog!

Neem contact op met onze monteur
Vind een Twistoo monteur in uw woonplaats*
Menu